Şocant! O echipă de cercetători din Bristol, coordonată de experţi în hipnoză, parapsihologie şi medicină holistică şi alternativă au intervievat mai mulţi pacienţi care au trecut prin experienţa morţii clinice. Întreg studiu a avut ca principal scop răspunsul la întrebarea: ce simţi când mori?

În momentul morţii, majoritatea respondenţilor au spus că au simţi „o singurătate apăsătoare” şi că se îndreptau către o lumină odihnitoare care îi aştepta la o distanţă redusă. Ultimele clipe de viaţă au fost descrise ca un „profund sentiment de despărţire de ceva, de cineva, ca o pregătire pentru un drum către nicăieri şi pretutindeni”. Christopher Mooney, din Bristol, a povestit că a simţit în momentul trecerii dincolo o senzaţie de calm profundă şi chiar un „dram de amuzament copios”. Kiara St. Clara, din New York, a declarat pentru Daily Mail că a conştientizat că părăseşte lumea asta şi că a început să-şi strige rudele defuncte. Însă nimeni nu a răspuns, nimeni nu a venit după ea.

Sufletul merge către lumină, în momentul trecerii dincolo…

A preferat să revină în trupul pe care îl abandonase şi pe care începea să îl vadă altfel decât până atunci. O altă femeie a povestit pe un forum numit Quora că în momentul în care s-a apropiat de lumină şi când aceasta a început să o învăluie „a fost pătrunsă de o senzaţie de pace pe care nu a mai experimentat-o niciodată”. Deşi medicii le-au spus celor care au trecut prin această experienţă misterioasă că au fost în comă timp îndelungat sau că inima li s-a oprit timp de aproape o oră, majoritatea celopr aflaţi în moarte clinică au apreciată că trecerea dincolo nu a durat mai mult de 20-30 de secunde. Şi asta pentru că în momentul „trecerii” timpul se relativizează, iar spaţiul încetează să mai existe. Conform unor experţi în fizica cuantică, sufletul ajunge într-o zonă specială între mai multe dimensiuni, iar spiritul care îl însoţeşte până la un moment dat încearcă să gândească şi să raţioneze experienţa, consemnând doar punctul despărţirii sufletului de trup, nu şi călătoria interdimensională a acestuia.

Citeste si...
Academicianul Augustin Buzura a murit