Sărbătoarea unei noi vieți împreună de o săptămână după ce s-au căsătorit s-a transformat într-o tragedie imensă atunci când doi tineri abia căsătoriți au murit în accidentul cu avionul din Teheran, în timp ce se întoarceau acasă, în Canada.

Arash Pourzarabi și Pouneh Gorji s-au căsătorit pe 1 ianuarie, la Teheran, în fața familiei și prietenilor lor, potrivit CNN, care citează CTV News.

FOTO: CTV News
O săptămână mai târziu, s-au numărat printre cei care și-au pierdut viața atunci când un avion s-a prăbușit în Iran, iar toate cele 176 de persoane de la bord, între care 63 de canadieni, au murit. Avionul aparținând companiei aeriene din Ucraina s-a prăbușit în Teheran la câteva minute după decolare.

Printre victime s-au numărat cei doi tineri căsătoriți, o familie de patru persoane, o mamă și fiicele ei, „studenți eminenți”, a declarat premierul canadian, Justin Trudeau.

Amir Forouzandeh, prietenul celor doi tineri căsătoriți, a declarat pentru CTV News: „Au fost cu adevărat cele mai bune suflete pe care le-am cunoscut”.

Pourzarabi și Gorji au mers în Iran pentru a-și uni destinele, a declarat pentru CNN Reza Akbari, un canadian de origine iraniană, apropiat al celor doi „Este un moment tragic”, a mai spus el.

Akbari spune că cei doi tineri, dar și alți membri ai comunității iraniene din Canada, sunt jeliți pe aplicația de mesagerie Telegram, populară în Iran. Akbari a mai spus că îi cunoștea personal pe cel puțin opt din cei care au murit.

Sima Hamzehloo a spus despre Gorji că era o femeie inteligentă, talentată și politicoasă, într-o postare pe pagina de Facebook a miresei decedate. „Deși ai vrut să pleci pentru o viață mai bună, Orientul Mijlociu nu te-a putut lăsa, draga mea”, a scris Hamzehloo.

Comunitatea Universității din Alberta este, de asemenea, în doliu. Pourzarabi și Gorji au studiat informatica aici. De altfel, zece studenți sau absolvenți ai instituției au murit în accident, a spus universitatea.

„Aceste persoane au făcut parte din țesutul intelectual și social al universității noastre”, a declarat președintele Universității din Alberta David H. Turpin. „Suntem îndurerați din cauza pierderii colegilor, profesorilor și mentorilor pierduți. Vom simți pierderea lor pentru mulți ani de acum înainte”, a mai spus Turpin.

avion prabusit , victime avion prabusit , avion prabusit in iran