Life, Stiri

Ce se schimbă la viaţa sexuală după apariţia copiilor

5 reguli pe care nu este obligatoriu să le respecţi

sex dupa copii

Toti parintii stiu ca dupa aparitia copiilor, viata sexuala a cuplului numai este cum a fost. Specialistii in relatii de cuplu au tot timpul pregatite reguli si sfaturi pentru ca sexul in cuplu sa nu lipseasca cu desavarsire dupa venirea pe lume a bebelusilor.

Nu trebuie insa, sa le respecti cu desavarsire. Important este sa le pui in practica doar pe cele care se potrivesc relatiei tale de cuplu sau sa le adaptezi in conformitate cu valorile cuplului vostru.

Iata 5 reguli sexuale dupa aparitia copiilor pe care nu este obligatoriu sa la urmezi:

Sex cand bebelusul doarme

Lipsa timpului este principala problema atunci cand ai copii mici. Timpul de respiro atunci cand ei dorm poate fi o portita pentru sex. Daca simti nevoia sa te odihnesti in acea perioada ar fi mai bine sa o faci. Nu trebuie sa te simti vinovata ca nu faci sex. Pastreaza-ti energia!

Sexul dimineata

Ca si prima regula, sexul la prima ora a diminetii poate fi ocolit cu brio. Chiar e nevoie sa te trezesti cu noaptea in cap ca sa faci sex, cand tu n-ai dormit toata noaptea pentru ca cel mic a avut colici sau i-au dat dintii? Daca esti pregatita pentru sex, foarte bine. Daca nu, renunta la ideea “asa am auzit ca e bine!”.

Preludiul

Preludiul este incantator, insa sunt situatii cand poti foarte bine sa renunti la el. Daca iti doresti preludiu, cere-l. Daca te simti in regula, sari peste el. Nimic din relatia sexuala nu trebuie sa se transforme in corvoada intrucat poate dauna mai mult cuplului decat lipsa sexului.

Intalniri romantice

Intalnirile romantice dupa aparitia copiilor sunt ideale pentru pastrarea romantismului si a intimitatii in cuplu. Acest lucru este valabil insa numai daca amandoi va simtiti in stare de asta. Cu siguranta nu este nimic sexy sa iesi in oras si toata seara sa te intrebi ce o face copilul: o fi mancat, s-o fi culcat, o fi plans etc. Timpul le va aranja pe toate.

Sex in fiecare saptamana

Specialistii spun ca este indicat sa faci sex cel putin o data pe saptamana. Iar cei care nu reusesc aceasta “performanta” incep sa se simta vinovati ca nu se inscriu in statistici. Adevarul este, insa, ca unele saptamani sunt de-a dreptul mirifice, pe cand altele sunt iadul pe pamant. 

Nu trebuie sa tii scorul, ce saptamana e si daca ai facut sau nu sex. Sexul ar trebuie sa fie o placere si nu o obligatie.

blank