International, Stiri

Ce se întâmplă în Parlamentul European după câştigarea extremiștilor

d (2)

Cinci dintre partidele eurosceptice vor forma un grup în noul Parlament European. Negocierile dintre partidele extremiste din Franţa, Olanda, Austria, Belgia şi Italia au avut loc în timp ce sute de oameni protestau faţă de rezultatul de la europarlamentare.

Mai mulţi lideri de partid din Europa şi-au depus demisiile după scrutinul european.

Sute de oameni au protestat la Bruxelles, nemulţumiţi de rezultatele alegerilor europarlamentare. Manifestaţia a avut loc în faţa Parlamentului European, unde aveau loc negocieri între majoritatea partidelor sceptice care au intrat în componenţa noului legislativ.

Mai mulţi lideri de partid din ţările membre şi-au dat demisia din cauza rezultatelor dezastruoase obţinute la scrutinul european. Printre aceştia se află şi premierul belgian Elio Di Rupo şi liderul socialiştilor din Ungaria.

7 partide extremiste din mai multe ţări din blocul comunitar îşi vor trimite reprezentanţii în Parlamentul European. Chiar dacă nu a anunţat că va sprijini grupul euroscepticilor, liderul Partidului Independenţei din Marea Britanie, împărtăşeşte retorica de multe ori rasistă împărtăşită de aceştia. Nigel Farage a declarat pentru un post de televiziune că organizaţii criminale din România s-au orientat spre Marea Britanie din cauza reglementărilor europene.