Featured, Life

Ce să nu-i spui după amor

Există un citat atribuit filosofului latin Boetius: Dacă tăceai, filosof rămâneai. O vorbă deșteaptă, tocmai bună pentru cei/cele care vorbesc pe negândite.

Vorbesc de momentele de după o partidă pătimașă de amor, ce-i drept, de relaxare, dar mai importante decât crezi. Prin urmare, mai bine nu zici nimic decât să-i spui cine știe ce enormități care vor stinge în mod cert flacăra pasiunii. Cam la ce fel de enormități mă gândesc? La prima vedere, nu-s cine ştie ce, dar pot doborî până şi cel mai „tare mascul“.

Hmm, mai încercăm o dată?
Nu că ar fi ceva neplăcut să mai faceţi o dată sex, dar, în momentul în care-i spui „mai“, situaţia se complică puţin. Asta ar însemna că prima dată n-a fost tocmai satisfăcător. Ceea ce, trebuie să recunoşti, e o gafă! În primul rând, îi pui la mare îndoială performanţele. Şi ce bărbat se mai gândeşte la pasiune şi amor când tu-i spui că parcă-parcă te-a lăsat în coadă de peşte. Apoi, îl provoci, fără nimic senzual, la încă o partidă. Atenţie, e vorba de amor, erotism, senzualitate. Nu e o partidă de ping-pong! Şi, în fine, nu va auzi decât acel hmm, care-i va tăia orice urmă de entuziasm.

Ţi-ai schimbat apa de toaletă?
Hodoronc-tronc! Omul îşi trage sufletul după ceea ce el îşi închipuie că te-a lăsat fără grai de plăcere, iar tu-l întrebi ceva așa de prozaic, de banal, de parcă tocmai ar fi ieşit de la frizer – mă rog, mai nou i se spune stilist. Ce părere îşi face despre el şi puterea lui de seducţie şi satisfacţie, te gândeşti? Cum mai are el elanul să te cucerească şi să te facă regina inimii lui? Dacă nu şi-ar fi schimbat-o, ţi-ar fi plăcut mai mult? Dacă şi-a schimbat-o, te-a dezamăgit? Decât să se încurce în arome, nu mai bine şi-ar căuta el de treabă?

Iubi, te dai puţin mai încolo?
Asta e şi mai rău. Nu, „iubi“ nu îndulceşte cu nimic lipsa ta de emoţie, aşa cum o percepe el, de după o pasionantă partidă de amor. Ci, dimpotrivă, aş spune că „iubi“ este o alintătură pe care n-o înghit prea mulţi bărbaţi. Poate fi înţeleasă dorinţa ta de spaţiu, dar chiar aşa, imediat?! Măcar un zâmbet cald – că ţigara nu se mai poartă după –, o privire drăgăstoasă, nu aşa, brusc, să se simtă bietul partener mai insignifiant decât un obiect sexual. Mai ales că, de obicei, ei sunt cei care uită de preludiu.

A fost mai bine decât cu X
Ție ți se pare că-i faci un compliment. Pentru el, comparaţia cu cei dinainte este o lovitură sub centură. Loc sensibil, mai ales în situaţia dată. Bărbaţilor nu le plac comparaţiile, chiar dacă ştiu că nu sunt primii în viaţa amoroasă a unei femei. Unui bărbat, mai ales îndrăgostit, îi place să creadă că tot ce face pentru iubita lui este unic, incomparabil, cel mai cel. Aşa că mare atenţie la complimente! Să nu se întoarcă împotriva ta şi a dragostei voastre…

Am terminat la timp
Bietul om! Rămâne ca data viitoare să-i pui ceasul de cuptor, să ştie cum să se încadreze. Să nu depăşească, Doamne fereşte, timpul alocat. În regulă, aveai (aveaţi) o problemă de rezolvat, tot nu-i trânteşti aşa, pe nepusă masă, replica asta. E ca şi cum ai fi fost la sală şi ai fi terminat „la timp“ exerciţiile cardio. Încă vreo două, trei constatări de-astea şi omul îşi va căuta femeia visurilor în ală parte.

Pentru că pot

Nu suferă comparaţie, dar, ca amuzament, trebui să ştii că mai multe femele de insecte au obiceiul de a-şi devora partenerii după acuplare. Pentru că pot, zic specialiştii. De fapt, pentru că îndeobşte masculii unor specii de păianjen, masculul călugăriţei, dar și cei ai altor specii de insecte sunt mai mici decât femelele lor. Prin urmare, acestea profită de ocazie și rezolvă două chestiuni: perpetuarea speciei şi hrana de zi cu zi. Din fericire pentru ei, masculii speciei denumite văduva-neagră preferă şi acceptă avansurile femelelor… sătule.

blank