Garbine Muguruza, locul 3 mondial, a fost criticată de fani miercuri seară, atunci când s-a aflat că iberica a încheiat colaborarea cu Conchita Martinez după eliminarea suferită la turneul de la Miami (3-6, 4-6 în optimi cu Sloane Stephens).

Decizia şoc a Muguruzei nu e privită cu ochi buni de fani

Demiterea şoc din tenisul mondial i-a determinat pe fani să o compare pe Muguruza cu Halep, o tenismenă care a luat de asemenea decizii controversate în trecut. Garbine a concediat-o pe Conchita Martinez, legenda spaniolă care a contribuit din plin la succesul avut de Muguruza la Wimbledon, anul trecut. Sam Sumyk, celălalt antrenor al ei, nu a putut să o însoţească la All England Club, iar Garbine a câştigat al doilea Mare Şlem al carierei după ce a apelat la serviciile Conchitei. Muguruza i-a oferit un contract acesteia şi în 2018, pe care l-a întrerupt însă după numai patru competiţii: Doha (finală), Dubai (semifinală), Indian Wells (turul 2) şi Miami (optimi).

“La fel ca Halep, Muguruza habar nu are care e adevărata problemă”

Situaţia creată de Muguruza ne aminteşte de anul 2014, atunci când Halep l-a demis pe Wim Fissette, cel care o ajutase recent să se califice în prima finală de Mare Şlem, la Roland Garros. Iar suporterii au reacţionat în termeni duri: “Ce ruşine! Chiar nu îşi dă seama că Martinez era perfectă pentru ea!? Muguruza procedează la fel ca Halep, care habar nu are care e adevărata ei problemă”, a criticat-o un fan pe Garbine, într-un topic început pe Tennis Forum. Cu puţin timp înainte, despărţirea era anunţată de Conchita Martinez pe Twitter: “După turneul de la Miami, colaborarea mea cu Garbine a luat sfârşit. Ea a decis să revină cu normă întreagă la antrenorul Sam Sumyk”.