IT&C, Stiri

Ce revoluţie în lumea internetului pregăteşte Facebook?!

Celebra companie vrea să lanseze 11.000 de drone în toată lumea

FB (4)

Facebook se pregateste sa cucereasca lumea, odata cu lansarea a numai putin de 11.000 de drone care vor aduce internet in cele mai izolate colturi ale planetei.

Potrivit TechCrunch, Facebook va cumpara Titan Aerospace, o firma specializata in constructia de drone cu propulsie pe energie solara. Afacerea este evaluata la 60 de milioane de dolari. Facebook ar urma ca pe drone sa instaleze routere capabile sa aduca internetul in zonele izolate ale lumii, din Africa pana in Antarctica.

FB(2)

Dronele Solara, produse de Titan Aerospace, au aripi de 50 de metri, cantaresc 160 de kilograme si pot cara pana la 32 de kilograme de echipament. Dronele ar urma sa zboare autonom, cu ajutorul energiei solare, cu viteza de 104 km/h.

Mark Zuckerberg a declarat, cu mai multe ocazii, ca planul sau este de a dubla numarul utilizatorilor la 2 miliarde. Si Google a anuntat recent ca vrea sa lanseze o serie de baloane cu care sa aduca internet in zonele izolate.

La fel ca Facebook, principala tinta a Google o reprezinta Africa, acolo unde traiesc cateva sute de milioane de potentiali clienti. Baloanele ar urma sa fie lansate in urmatorii cinci ani si sa zboare deasupra continentului negru, la 20 de kilometri altitudine.

blank