Life, Stiri

Ce reţetă simplă pentru un balsam de buze!

Oana Cuzino recomanda balsamul făcut în casă

oana-cuzino-zambet

Oana Cuzino recomanda femeilor un balsam de buze facut in casa si care nu trebuie sa lipseasca din geanta nimanui in acest sezon rece. “Au trecut de mult zilele călduroase. Acum ne „bucurăm” de ploaie și vânt, piele și buze uscate. și de vreme ce pentru vreme nu putem găsi o soluție, pentru buzele crăpate am găsit una chiar la îndemână. O rețetă pentru un balsam de buze emolient, naturală!

Ingredientele de care ai nevoie pentru rețetă sunt: 1/8 cană de ulei de cocos,

¼ cană de ceară de albine, 1/8 unt de shea, o linguriță de extract de cocos sau vanilie, ¼ cană petale de trandafiri, proaspete sau uscate, şi o linguriță de ulei de migdale.

buze

Vei găsi aceste produse în magazine și farmacii cu produse naturale sau în magazine de hobby. Ingredientele îți ajung pentru 6 cutiuțe mici de produs.

Cum se prepară

Pune ingredientele într-o crăticioară mică și încălzește-le la foc mic. Le poți pune și într-un bol termorezistent, la cuptorul cu microunde, în intervale de maxim 30 de secunde.

După ce au fost amestecate bine ingredientele, petalele pot fi scoase. Dacă vrei, le poți lăsa pentru decor. Pune amestecul în cutiuțe metalice mici, dezinfectate în prealabil”, a scris Oana pe blogul ei. (I.G.)