Fuego
Showbiz

Ce preparate nu mănâncă Fuego de Paște: „Sub nicio formă” / Artistul dezvăluie ce sentimente îl încearcă în această perioadă

Fuego, pe numele său complet Paul Surugiu, este unul dintre marii artiști ai României. Recent, cântărețul a acordat un interviu pentru fanatik.ro și a vorbit despre amintiri, lucruri inedite din viața acestuia, dar și ce sentimente îl încearcă în pragul sărbătorilor Pascale.

Fuego, nostalgic de Paște: „Evit să am manifestări”

Întrebat ce sentimente îl încearcă în această perioadă, Fuego a mărturisit, în cadrul unui interviu pentru fanatik.ro, că se simte mai nostalgic decât de obicei. În plus, artistul a povestit din amintirile copilăriei sale, legate de această sărbătoare.

„Se întâmplă ca de Paște să fiu mai… nostalgic. De Crăciun, în ultimii 18 ani, cu excepția pandemiei, am fost pe scenă, în concerte. De Paște evit să am manifestări. Prefer să-mi găsesc fragmente de liniște alături de oameni dragi, să fiu calm și să mă gândesc la ce am de făcut, încărcându-mi bateriile. În copilărie, fiind alte vremuri atunci, acum vreo 30 și ceva de ani, totul avea un alt farmec și noi acordam o altă atenție sărbătorilor, pentru că erau într-adevăr evenimente majore. Ai mei erau în priză continuă cu pregătirile. Îmi amintesc că ieșeam la scuturat covoare, se făcea curățenie generală, se gătea, ne pregăteam intens”, a spus Fuego.

Care sunt preparatele pe care Fuego nu le încearcă de Paște

„Eu sunt prin definiție un gurmand și am crescut în forma asta. Nu fac nazuri prea mari la mâncare, iubesc preparatele tradiționale românești. Iubesc să mănânc, ca o plăcere, ca un ritual în care ne bucurăm de ce avem în fața noastră, cu ca o necesitate. Pentru că suntem în perioada pascală, nu există sărbători de Paște fără pască și cozonac.

Chiar dacă la noi în Ardeal se face mai puțin pasca, de când sunt la București, sunt mare fan și nu lipsește niciodată. La fel e și cu cozonacul. Nu mănânc drob de miel sau friptură de miel. Nelipsita salată de boeuf este mereu un preparat la care nu aș putea să renunț fără să gust măcar puțin. Îmi place să mănânc tot ce e gustos și preparat cu dragoste”.

blank