Life, Stiri

Ce numim astăzi imoral în sex, în antichitate era normalitate

Sexul la greco-romani!

sex antichitate

Perspectiva oamenilor asupra sexualitatii s-a schimbat deseori de-a lungul timpului, alunecand de la extrema desfraului pana la cea a cenzurii totale.

In urma cu circa 2000 de ani, sexul la greco-romani era privit cu foarte multa relaxare, oamenii satisfacandu-si poftele trupesti in moduri surprinzatoare, pana si pentru cei mai excentrici dintre noi.

Cateva marturii socante despre sexul la greco-romani, cuprinse in lucrarea autoarei Vicki Leon, “The Joy of Sexus: Lust, Love & Longing in the Ancient World” (2013) si citate de Huffington Post te vor uimi cu siguranta!

Jucarii sexuale biodegradabile

Atat grecii, cat si romanii au fost “fani” infocati ai penetrarii si voyeurismului, ajungand sa isi confectioneze obiecte in forme falice din pielea animalelor pentru ritualuri erotice.

Practica a fost inspirata de o tanara, nascuta inaintea erei noastre, care a avut ideea de a se autosatisface cu o paine. Experienta ei a inspirat apoi toate vaduvele din Arcadia, sotiile nesatisfacute din Atena sau locuitoarele insulei Lesbos (populata de lesbiene).

Viata sexuala a lui Socrate

Filosoful Socrate a marcat istoria omenirii din punct de vedere intelectual, insa putini stiu ce viata sexuala “pestrita” a dus acesta. Marturiile istorice spun ca Socrate primea cu bucurie femei, homosexuali si sclavi in cercul sau elitist, pentru a pune in practica orgii. Izvoarele istorice sugereaza si ca filosoful s-ar fi iubit cu biograful sau Plato, cel putin la nivel “platonic”.

Pedeapsa adulterului

Barbatii acuzati de adulter din Roma si Grecia erau pedepsiti in public, prin sodomizare: li se introduceau ridichi mari in rect, dupa ce fusesera muscate in prealabil, astfel incat zeama lor intepatoare sa provoace dureri cumplite.

Armata homosexualilor

In jurul anului 375 I.H., orasul grecesc Thebes era aparat de o armata de 300 de barbati homosexuali, care adorau sa combine lupta si sexul, doua activitati masculine de top. Astfel, decenii intregi, razboinicii din Thebes ii invingeau pe spartani nu doar prin tactica si disciplina, ci si prin viol, ca semn de biruire suprema a dusmanilor.

Ritualul fertilizarii

Un ritual antic de purificare in Roma, numit “Lupercalia”, era pus in practica de romani in februarie, pentru stimularea fertilitatii. Barbatii sacrificau animale, le devorau, apoi faceau sex cu toate femeile din urbe (de la adolescente la matroane), care asteptau nerabdatoare pe strazi sa fie “preluate” de un partener.