IT&C, Stiri

Ce noi modificări mai plănuieşte Mark Zuckerberg pentru Facebook

Iniţiatorii vor să stabilească cu de la sine putere priorităţile în materie de informaţii pentru fiecare utilizator în parte

FB

Cea mai populară rețea de socializare, Facebook, se pregătește să implementeze o nouă opțiune pe News Feed-urile utilizatorilor săi. Rubrica se va numi “trending” sau “subiecte în vogă”, iar informațiile vor fi diferite pentru fiecare user în parte.

Mark Zuckerberg și colegii săi s-au gândit că e bine ca fiecare subiect în vogă să includă o scurtă descriere, iar utilizatorii pot da click pe el pentru a vedea o listă de postări pe aceeași temă.

Vă întrebați cum va stabili Facebook că un subiect sau altul este în vogă? Va folosi un algoritm care va recunoaște “creștere semnificativă a popularității lor”. Acesta nu implică, în mod special, un volum mare de postări și articole.

Noul proiect e deja testat de câțiva utilizatori și va fi lansat joia viitoare, odată cu varianta de mobil, iar în săptămânile următoare va putea fi accesat și de userii din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, India și Australia.

Credeţi că Facebook va ştii cu exactitate ce vă interesează în mod direct?