Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Ce ne pregăteştea vremea pentru următoarele trei zile

Meteorologii spun că se schimbă complet!

 meteo

Temperaturile scad în aproape toate regiunile, astfel că maximele vor fi cuprinse între 20…21 de grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 29 de grade în Bărăgan. În a doua parte a zile reapar fenomenele de instabilitate atmosferică, local, în zona de munte, în jumătatea de sud a Moldovei, Muntenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Oltenia. Va cădea şi grindină, iar precipitaţiile pot fi însemnate. În restul teritoriului va predomina o vreme frumoasă, cu mult soare şi doar izolat este posibil să plouă.

BUCUREŞTI În Bucureşti weekendul începe cu o zi tipică de vară. După orele prânzului vor cădea averse însoţite de fenomene eletrice şi vânt, iar de la cele 16…17 grade din zori, mercurul urcă până spre 28 de grade celsius.

MUNTE La munte instabilitatea atmosferică se va manifestă în a doua parte a zilei când, local vor fi averse, tunete, fulgere şi vânt.  Sunt condiţii de grindină şi izolat, cantităţile de apă pot fi însemnate. Temperatura aerului va fi în scădere : 21 de grade la Stâna de Vale, 20 la Predeal, 19 la Păltiniş, 18 la Sinaia, 17 la Semenic şi 13 sus pe Ceahlău.

Duminică, fenomenele specifice instabilităţii atmosferice nu lipsesc, dar se vor manifesta mai puţin. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative în comparaţie cu azi.

MARE La mare vremea va fi în general frumoasă în cea mai mare parte a zilei. Cerul va fi variabil şi doar după-amiaza şi noaptea trecător vor fi averse, descărcări electrice şi vânt. Temperaturile maxime, normale pentru aceasta dată, vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade, iar temperatura apei mării va fi de 21…22 de grade.

Şi duminică vreme se menţine usor instabilă cu averse, fenomene electrice şi vânt după-amiaza şi noaptea. Maximele, în uşoară scădere vor fi cuprinse între 23 şi 35 de grade, iar temperatura apei mării rămâne aceeaşi.

REGIUNI

Vreme în general frumoasă în regiunile intracarpatice, dar temperatura este în scădere. Maximele sunt în general în jur de 24 -25 de grade,  mai coborâte în depresiuni pâna la 22 de grade la Miercurea Ciuc, dar şi mai ridicate în extremitatea vestică până la 28 de grade la Timişoara.

În sud, vremea în general frumoasă din prima parte a zilei va fi urmată de înnorări temporare, averse, fenomene electrice şi vânt după orele amiezei, în special în Muntenia unde cantităţile de apă pot fi însemnate. Şi aici maximele sunt mai mici decât ieri, în jur de 26-27 de grade în Oltenia şi vestul Munteniei, dar şi mai ridicate în Bărăgan până la 29 de grade la Slobozia şi Calaraşi.

Şi în Dobrogea instabilitatea atmosferică se va manifesta după  prânz prin averse, descărcări electrice şi vânt. Maximele zilei : 28 de grade la Tulcea şi 26 la Constanţa.

Şi în Moldova ziua incepe cu soare, dar după-amiaza, în special în sudul regiunii îşi fac aparitia fenomenele de instabilitate. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi însemnate. Maximele scad faţă de ieri si aici şi mai trec de  25 de grade doar în extremitatea sudică: 27 de grade la Focsani şi Galaţi, în timp ce la Suceava vor fi doar 21 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Mâine vremea va fi uşor instabilă, dar regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele normale pentru mijlocul lunii iunie. Fenomenele instabilităţii atmosferice se vor manifesta local în zona montană şi pe arii restrânse în sudul şi în estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20-21 de garde în nordul Moldovei  şi 27-28 de grade în Banat şi Oltenia.

În Capitală cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi condiţii de ploaie slabă, de scurtă durată. Valorile termice, în jurul mediilor climatologice specifice datei: dimineaţa 15-16 grade, iar la amiază 26-27 de grade.

Luni, vremea se menţine instabilă. Local în regiunile sudice şi în zona de munte vor fi averse însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Vor fi condiţii de grindină şi izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade la Suceava şi 28 de grade la Timişoara.

Săptămâna începe şi în Bucureşti cu averse, tunete, fulgere si vânt. Dimineaţa vor fi 16-17 grade, iar la prânz vor fi în jur de 25 de grade.

 

 

 

blank
blank