Showbiz, Stiri

Ce mănâncă Flavia Apostol la masa de Crăciun?

Meniul fostei anorexice se bazează pe… tort

er (12)

Cand ai avut o problema de alimentatie, e foarte greu ca in meniul tau sa isi faca loc mancaruri complicate. Iar de Craciun, perioada inecata in produse traditionale, gustoase, dar si pline de grasime, e cu atat mai greu! Flavia Apostol nu face exceptie.

Flavia a devenit cunoscuta in urma cu cateva luni, cand toata Romania a aflat ca ar putea sa fie primul caz de anorexie din tara noastra. De atunci, lucrurile s-au schimbat un pic, iar Flavia a constientizat care era problema ei si… a inceput sa manance.

er (13)

Cum Craciunul trebuie sa ajunga si la ea, am intrebat-o cum si ce va manca in aceasta perioada, cand de pe masa romanilor nu o sa lipseasca nici sarmalele, nici carnea de porc si nici cozonacul.

„Întotdeauna mi-a plăcut ca meniul de sărbători să fie cât mai îmbelşugat, nu neapărat pentru mine, cât pentru plăcerea şi mulţumirea musafirilor. Eu nu mănânc carne, nici măcar peşte, aşa că vă puteţi da seama că porcul nu este pe lista mea de bucate. N-am mâncat niciodată şorici, piftia nu-mi place nici cum arată, mirosul de friptură nu mă ispiteşte, iar când ajung la sarmale încep o adevărată muncă de selecţie, păstrez varza şi pun deoparte carnea tocată. Preparatele de Crăciun nu sunt tocmai pe gustul meu, nu sunt deloc de acord cu ritualul tăiatului porcului, mi se pare monstruos să alegi un animal, să-i iei răsuflarea şi să ţi-l aşezi pe farfurie, asta după ce înainte ţi-ai arătat evlavia ţinând post. Faptul că hotărăşti să curmi soarta unei fiinţe este tot crimă, deci implicit un mare păcat, fie că vorbim de un om, fie că ne referim la un animal, tot suflet este. Singurul preparat pe care abia îl aştept este celebrul desert franţuzesc ‘Buche de Noel’, buturuga cu ciocolată, este excelent şi îmi place să-l acompaniez cu lapte. Mai mult, o să pregătesc o porţie şi pentru Moş Crăciun, poate am noroc şi-l înduplec să lase tot ce are la mine”, a povestit Flavia.

er (11)

E clar ca printre preocuparile ei nu se afla statul in bucatarie. „Nu ştiu să gătesc, sunt un dezastru în bucătărie, există oricând riscul de a porni un incendiu atunci când mă încearcă vreo activitate culinară şi nici nu-mi doresc să provoc indigestii mesenilor. Norocul meu este că bunica mea mă suplineşte cu mai mult succes şi musafirii nu rezistă să nu ceară şi repetir, a doua porţie de fiecare dată. În plus, un bucătar iscusit trebuie să guste preparatul pentru a-l doza corespunzător şi cred că aş avea minusuri la acest capitol, deci stau la distanţă de bucătărie”, a spus Flavia, care are acum 44-45 de kilograme si a trecut la un regim de viata sanatos.

„Nu mă îndrept spre normal cu pâine, junk-food şi cartofi scăldaţi în ulei. Am un meniu variat compus din o groază de legume, lactate, fructe, seminţe. Mă simt foarte bine, am reţinut ce am avut de învăţat din acea perioadă mai puţin bună şi îmi propun ca în 2014 să uit complet de episodul pierderii în greutate, dar cu lecţia reţinută pentru că nu vreau să mă întorc de unde am plecat”, sunt dorintele blondei.

Craciun plin de cadouri si Revelion la inaltime

„Bradul se face doar pe 24 decembrie, niciodată mai înainte, mă ocup personal de ornarea lui, refuz orice intenţie sau ajutor, împachetez toate cadourile cât mai frumos şi nu le lipseşte niciodată funda roşie cu care am fost învăţată atunci când eram mică, colind magazinele de jucării şi mă gândesc ce m-ar avantaja mai mult, dacă un trenuleţ electric, un lego sau un urs de pluş, după îmi amintesc că nu mai sunt la grădiniţă şi mă îndrept către magazinul cu parfumuri. Norocul meu că am găsit un substitut bun, dar nostalgia celor mai frumoase ajunuri nu se desprinde uşor de mine.

er (14)

După ce fac bradul, ascult numai colinde tradiţionale româneşti, aranjez masa cu cât mai mult dichis şi-i aştept pe cei dragi. Atât timp cât preparatele nu sunt pregătite de mine, masa va fi un succes. Moşul să fie generos pentru că am fost cuminte, dar ştiu că mereu a fost mână largă cu mine aşa că nu am dubii nici de data asta. Ştie el mai bine ce are de adus, nici nu este foarte complicat. Lista e lungă: parfumuri, cosmetice, rochiţe, tot felul de zdrăngănele şi zorzoane. Acum să vedem cum se pricep elfii cu esenţele şi cu croitoria. Vorbim după Crăciun şi vă spun dacă au sau nu talent. În emisiunile pe care le-am realizat pentru sfârşitul de an am colindat destule magazine de haine şi produse de machiaj, aşa că Woman TV mă ţine mereu în priză şi mă ajută să am o scrisoare cât mai lungă pentru Santa”, ne-a explicat Flavia.

Dupa Craciun, blonda va pleca spre munte, unde va avea parte de un Revelion cu preparate rafinate.

„Tradiţia de Revelion este să-l petrec mereu la munte ca să fiu la înălţime tot anul. Nici anul acesta nu o să fie o excepţie, ţin foarte mult să încep anul nou cu o atitudine bună, veselă şi deja am fixată dorinţa pe care o voi adresa la 12 noaptea. Până acum, s-a împlinit de fiecare dată, aşa că sunt atentă la cum formulez şi pentru ce mă rog. Cei mai buni ani au fost cei în care am fost fericită de revelion, cei mai grei au fost cei în care am păşit în noul an cu blazare şi plictiseală. Aşa că anul acesta îmi propun să am alături numai persoane dragi, alături de care mă simt cel mai bine şi nu o să accept niciun compromis făcut din teama de a nu supăra sau de a omite vreun scaun de la masa dintre ani. O să mănânc probabil tort ca să am energie pe ringul de dans, dar să nu vă închipuiţi că sunt atrasă de maioneza salatei de boeuf sau de toba plimbată prin muştar”, a spus Flavia pentru presa mondenă.

blank