Ce magazine
Social

Ce magazine primesc tichete sociale 2022. Lista completă

Ce magazine primesc tichete sociale 2022. Începând cu data de 1 iunie guvernul a început distribuirea tichetelor sociale în valoarea de 250 de lei. În aceste zile a fost actualizată lista completă a comercianților care vor accepta acest tip de tichete. Lsta cuprinde magazine din toată țara.

Guvernul anunță ce magazine primesc tichete sociale 2022. În aprilie și mai guvernul condus de Nicolae Ciucă a elabort un program de ajutor social pentru o anumită categorie socială. În cadrul acestui proiect beneficiarii acestor tichete sociale sunt pensionarii, persoanele cu dizabilități. Între beneficairi se regăsesc și acele familii care au venituri reduse.

Voucherele, conform OUG, vor ajunge la aceștia la domiciliu prin poștă, sub formă de card, iar persoanele fără adăpost le vor primi direct de la Primării. Distribuția se va face conform Ordinul nr. 846/2022 emis joi de Ministerul Muncii, și conform OUG 63/2022, care reglementează acest ajutor financiar. Beneficiarii vor primi tichetele, conform OUG, odată la două luni, acestea fiind nominale. Noile ajutoare sociale, sub forma acestor tichete, vor fi folosite doar pentru achiziția de alimente, în limita stocurilor și a sumelor existente.

Lista completă a comercianților care vor acepta tichtele sociale de 250 de lei

Conform celor două documente, care reglementează aceste ajutoare sociale, a fost publicată lista completă a comercianților care vor primi aceste vouchere. Printre comercianții regăsiți în lista completă, se regăsesc magazinele La doi Pași. Comericantul se regăsește în mai toate marile județele, precum Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud și municipiul București. În lista completă se regăsesc și restaurantele de tip fast-food KFC, Pizza Hut, Spring Time Fast Food, Taco Bell, magazinele Cora, sau chiar magazinele Inmedio.

În Brașov, spre exemplu, în listă se regăsesc și magazinele de tip Carrefour Express. În capitală, coform aceleiași liste, de exemplu farmaciile Dona sunt trecute ca și comercianți care vor accepta aceste vouchere. Tot în capitală, toate magazinele din lanțul Profi acceptă tichtele sociale în valoare de 250 de lei, se mai arată în lista completă.

O particularitate neobișnuită este lipsa din această lista a cel puțin trie mari retaileri. Auchan, Lidl și Kaufland, conform listei, nu sunt menționați, nici pentru București, și nici în celelalte județe din țară. În l,ista completă apar doare restaurantele, cofetăriile, sau farmaciile existente în cadrul complexelor celor trei retailier amintiți anterior.

În link-urile de mai jos puteți consulta lista completă a comercianților participanți în această campanie socială, acceptând tichetele sociale în valoarea de 250 de lei: