Actualitate, Stiri

Ce legătură are Angelina Jolie cu cel mai tânăr parlamentar român?!

Actriţa a primit titlul de Honorary Dame din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii

 angelian

Nu sunt activi în Parlament, dar recuperează pe Facebook. Cel mai tânăr parlamentar român, Cătălina Ştefănescu, are cu ce să se lăude.

Să nu credeţi că este vorba despre vreun proiect legislativ cu impact major în societatea românească. Ne referim la fotografiile cu Angelina Jolie, pe care le-a făcut într-o deplasare externă. Tânăra social-democrată a fost trimisă de Camera Deputaţilor în Londra, la un summit despre violenţa sexuală. Nu se ştie dacă a îndrăznit să o şi abordeze pe frumoasa actriţă din Domnul şi Doamna Smith. Cert este că se laudă cu instantaneele surprinse de la distanţă.

angelina (5)
Imagine realizata de Catalina Stefanescu

Şi ca să lămurim lucrurile, celebra actriţă Angelina Jolie a primit titlul de Honorary Dame din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, ca semn de reunoaştere a implicării sale în campania de prevenire a violenţei sexuale (PVSI) şi împotriva folosirii violului ca armă de război. Adică la acelaşi summit unde a fost şi tânărul nostru parlamentar. Regi a Angliei acordă anual, în luna iunie, distincţii onorifice Royal’s Birthday Honours.

Între 10 şi 13 iunie, actriţa a prezidat, alături de şeful diplomaţiei britanice, William Hague, un summit „fără precedent” pe tema violenţelor sexuale comise în timpul conflictelor şi recurgerii la viol ca „armă de război”, iniţiativă salutată şi de papa Francisc.

angelian (3)

”A primi o distincţie legată de afacerile externe înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece vreau să îmi dedic toată viaţa acestui aspect. Faptul că am lucrat cu PVSI şi cu supravieţuitoare ale violului (în zone de conflict, n.r.) este o onoare în sine. Ştiu că va dura foarte mult până ce ne vom atinge obiectivele, dar sunt dedicată trup şi suflet acestei iniţiative”, a declarat Angelina Jolie, care este cofondatoare a iniţiativei de prevenire a violenţei sexuale.

La summit au luat parte delegaţii din peste 100 de ţări, reprezentanţi guvernamentali, ONG-uri, reprezentanţi ai Bisericii, experţi militari şi juridici, asociaţii umanitare şi membri ai societăţii civile, printrea care s-a aflat şi Cătălina Ştefănescu. Habar n-avem dacă românca a adus vreo contribuţie sau a emis vreo idee la acest summit, dar toată lumea a putut orbserva cu claritate că a fost sub acelaşi acoperiş cu celebra Angelina Jolie. Ar trebui să o felicităm, nu-i aşa?!

 

blank
blank