Life, Stiri

Ce înseamnă augmentarea buzelor?

O metodă folosită de femeile care vor să îşi menţină aspectul tânăr al chipului

buze

Niciodata femeile nu sunt pe deplin multumite de aspectul lor fizic si vor incerca toate posibilitatile de a arata perfect, chiar apeland la operatii estetice costisitoare! Idealul de frumusete s-a schimbat total de-a lungul timpului. In trecut, cele mai frumoase femei aveau buzele subtiri, insa bine definite. Ulterior, moda s-a schimbat, iar femeile cu buze voluptoase si zambet senzual erau preferatele barbatilor.

Operatia de augmentare a buzelor consta in marirea volumului buzelor. Procedura consta in introducerea in buze a unor materiale ce pot proveni de la pacient, ca grasimea sau fascia dermograsoasa, sau a unor materiale de sinteza ca acidul hialuronic.

Buzele trebuie sa se imbine armonios cu restul fetei, de aceea, pe langa interventia de marire a volumului buzelor, se va recurge si la cea de remodelare, astfel incat rezultatul final sa fie unul cat mai natural si estetic.

Unele proceduri estetice sunt temporare, altele pot fi definitive. Pentru augmentarea buzelor se pot folosi substante cu caracter temporar ca acidul hialuronic sau cu caracter permanent: injectia cu ulei medical de silicon. In ambele cazuri, unii pacienti au raportat edeme, roseata, inflamatii prelungite sau vanatai.

Pentru a fi un candidat ideal, nu trebuie sa ai urmatoarele afectiuni: probleme de coagulare, placa dentara excesiva, abcese sau tulburari de cicatrizare sau ale tesutului conjunctival.

Interventia se desfasoara sub anestezie locala, astfel ca pacientul va fi treaz pe tot parcursul operatiei, insa nu va simti nimic. Poate dura intre 30 de minute si chiar doua ore, timpul depinzand de complexitatea interventiei.

Daca va hotarati sa apelati la o interventie de augumentare a buzelor, trebuie sa faceti intai un consult care sa va evalueze starea de sanatate. Trebuie sa aveti informatii exacte despre substantele la care sunteti alergici, iar medicul chirurg va poate oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Aceasta operatie implica si riscuri, mai ales daca suferiti de vreo boala circulatorie, renala sau pulmonara sau daca aveti rude care au suferit de embolie sau tromboza venoasa.

Pregatirea pentru aceasta interventie implica o serie de masuri pe care trebuie sa le luati pentru a elimina posibilitatea aparitiei unor complicatii. Inainte de operatie cu 6 ore nu trebuie sa mancati sau sa beti nimic si trebuie sa va asigurati ca ati indepartat complet machiajul. Daca sunteti fumatoare, cu cel putin doua saptamani inainte trebuie sa renuntati la acest viciu, deoarece fumatul creste riscul de aparitie  a complicatiilor. Pregatiti-va camera in care sa va odihniti postoperator, asigurandu-va ca aveti tot ceea ce va trebuie la indemana. De asemenea, asigurati-va ca veti avea pachete cu gheata care sa le aplicati pe buze pentru a reduce inflamatiile. Este interzis sa luati orice timp de antiinflamatoare sau aspirina cu cel putin doua saptamani inainte de a va opera.

Desi nu este o interventie complicata, trebuie sa stiti ca nu va veti putea relua activitatea normala imediat dupa aceasta, asa ca veti avea nevoie de cel putin doua zile de concediu. Edemul sau echimozele vor disparea dupa cel mult 6 zile, iar durerea va fi tinuta sub control cu ajutorul unei medicatii antialgice.

Pentru o recuperare rapida, evitati vorbitul in primele 2 zile, precum si oricare activitate care poate determina presiune pe buze. Va trebui sa dormiti in sezut si sa va pastrati igiena bucala impecabila pentru a evita posibilele infectii. Timp de 2 luni, va veti simti buzele ca fiind nenaturale.

Pretul unei astfel de interventii este de 500 de euro daca se va folosi propria grasime, iar pentru celelalte tehnici pretul este de 200 de euro la care se adauga pretul produsului injectabil.

blank