Daca gazduirea partajata sau cea VPS nu mai fac fata numarului de vizitatori de pe website, atunci inseamna ca a venit momentul sa achizitionezi servere dedicate. Intr-o astfel de situatie, ai putea intalni in pagina de check out posibilitatea de a adauga la comanda un IP dedicat. Aceasta este o adresa unica, care va fi asociata cu website-ul tau si va permite identificarea sa instant. Iata care sunt avantajele unui astfel de serviciu!

Rata de livrare pe email este imbunatatita

Orice afacere are nevoie de o adresa de email personalizata. Drept urmare, mai mult ca sigur iti vei crea una asociata cu brandul personal, deoarece stii ca asa vei spori increderea vizitatorilor. Pe de alta parte, un IP partajat poate crea probleme, iar clientii nu o sa mai primeasca mesajul tau de pe servere dedicate.

Acest lucru se intampla in momentul in care un alt utilizator de shared hosting a trimis un volum mare de emailuri care au fost clasificate drept spam, iar tu te afli pe acelasi computer cu acesta. Daca detii o adresa IP dedicata, devii singurul responsabil de emailuri. Astfel, va fi mai simplu sa-ti protejezi reputatia si sunt eliminate sansele sa ajungi sa detii un IP pe lista neagra.

Poti instala aplicatii suplimentare

Atunci cand ai personalizat serverul intr-un mod unic sau cand iti doresti sa adaugi anumite scripturi si aplicatii la website, s-ar putea sa ai nevoie de o adresa IP dedicata pentru a avea acces la toate functiile. Desi aceasta situatie este rara, unele companii nu accepta inca un IP partajat.

Asadar, este important sa verifici aceasta cerinta inainte de utilizarea oricarui alt script pe servere dedicate. In caz contrar, pot aparea erori si site-ul nu va mai functiona corect. In unele situatii, s-ar putea sa ai nevoie si de un nivel de acces superior. Spre exemplu, in loc sa te autentifici in cPanel, poate vrei sa faci asta mai des prin FTP. Poti crea chiar un server de acelasi tip cu un IP dedicat si sa permiti utilizatorilor sa descarcare fisierele tale.

Vizualizezi domeniul direct prin cifre

Aceasta caracteristica este utila daca nu ai decis inca numele afacerii tale, dar vrei sa incepi sa creezi website-ul. Accesul prin adresa IP permite dezvoltarea tuturor paginilor, fara sa fie nevoie de un domeniu instalat si configurat pe servere dedicate. De asemenea, acest avantaj este apreciat atunci cand vine vorba de propagarea DNS.

Dupa cum stii deja, in aceasta perioada un website devine inaccesibil pentru 24-48 de ore. Astfel, poate fi destul de dificil sa efectuezi modificari. Din fericire, cu o adresa IP dedicata poti incarca continutul direct. Tot ce trebuie sa faci pentru asta este sa tastezi combinatia de numere in browser.

Cine are nevoie de o adresa IP dedicata?

Folosind o adresa IP unica, dispui de o gama mai mare de optiuni. Pe langa accesul superior, personalizarea devine o etapa mult mai simpla. Astfel, poti rula inclusiv propriul spatiu pe server, cu conditia sa ai aceasta permisiune de la furnizor. Majoritatea proiectelor nu necesita IP dedicat, insa cei care au nevoie de avantajele sale vor gasi aceasta functie utila. Alege un plan pentru servere dedicate de la un furnizor stabil si dispui de acest serviciu in mod gratuit!