Life, Stiri

Ce include RĂSPUNSUL SEXUAL al femeilor

Unii dintre experți sunt de părere că disfuncțiile sexuale ale femeilor sunt mai complexe, iar soluțiile găsite până acum nu s-au dovedit cu adevărat eficiente.

 orgasm-femeie-1-465x390

Potrivit specialiștilor, biologia feminină este mult mai complicată decât a bărbaților. Răspunsul sexual al femeilor include nu numai libido, ci și orgasm și satisfacție. „S-au investit o mulțime de bani pe testarea Viagra pe femei, însă totul a eșuat”, spune Cindy Pearson,  director executiv la National Women’s Health Network.

Un plasture

În urmă cu zece ani, Procter & Gamble a cerut aprobarea FDA pentru a pune pe piață un plasture cu testosteron pentru femeile cărora le lipsește dorința sexuală din cauza probelmelor cu ovarele sau după ce acestea le-au fost înlăturate. Agenția a respins plasturele, pe motiv că este prea puțin eficient și că poate crește riscul de cancer la sân și boli de inimă. Mai recent, un alt produs, numit LibiGer, un gel cu testosteron indicat pentru a îmbunătăți viața sexuală a femeilor, nu s-a dovedit mai eficient în studiile clinice decât alte geluri placebo.

Flibanserin, cel mai recent medicament pentru femei pe care FDA l-a respins, a fost cu puțin mai eficient decât produsele pacebo în studiile clinice, însă a fost respins de două ori. „Partea care te păcălește este că nu poți face distincția între fiziologie și psihologie la femei, pentru că sunt foarte legate. Dacă o femeie nu este fericită cu partenereul, nu are dorință sexuală, însă dacă găsește un alt partener, întreaga fiziologie i se schimbă”, a mai explicat Cindy Pearson.

În ultimul timp, trei companii din SUA au făcut studii clinice pentru medicamente care promit să trateze problemele sexuale ale femeilor: Palatin Technologies, o companie din New Jersey, care lucrează la un produs numit bremelanotide, un medicament care se injectează sub piele; Trimel Pharmaceuticals, o companie din Toronto, care testează  Tefina, un gel cu testosteron nazal, pentru a trata femeile stresate de calitatea organsmului, o boală numită „female orgasmic disorder”;   Sprout Pharmaceuticals, companie din Carolina de Nord, care propune din nou flibanserin.

blank