International, Stiri

Ce imagine a şocat milioane de oameni?!

Iată ce face un tânăr de culoare lângă un bărbat evreu, în metroul din New York

imaginea-care-a-socat-milioane-de-oameni-ce-face-un-tanar-de-culoare-langa-un-barbat-evreu-in-metrou-video-18466584

Un utilizator al rețelei de socializare Reddit a postat o imagine surprinsă într-un metrou din New York, care a devenit virală pe internet. Imaginea a primit aproape 2 milioane de like-uri și peste 200 de comentarii. Fotografia a ajuns și pe Facebook, unde a fost distribuită de peste 170.000 de ori. Un singur comentariu al unui utilizator Facebook a avut nu mai puțin de 13.583 de like-uri.

Imaginea care a devenit subiect pentru presa din Statele Unite și nu numai are ca protagoniști doi oameni într-o garnitură de metrou: un bărbat de culoare doarme cu capul pe pasagerul de lânga el, un bărbat evreu. Deși nu se cunosc, evreul l-a lăsat pe tânărul de culoare să se odihnească pe umărul lui nu mai puțin de 30 de minute. Impresionat de scenă, utilizatorul Reddit a imortalizat-o și a postat fotografia pe rețeaua de socializare.

Bărbatul care făcut fotografia l-a întrebat pe evreu daca vrea să-l trezească pe călătorul obosit, însă acesta a replicat: “Nu. Probabil că a avut o zi lungă, lasă-l sa doarma. Cu totii am fost în situația asta, nu?”.

Ulterior, Isaac Theil a declarat pentru publicația evreiască Tablet, că gestul lui “nu are nicio legătură cu rasa”.

6E1ADA5F7136AEDFBAB85E613C788D_h316_w628_m5_cFdSteLST

“Mi-am amintit atunci toate momentele în care, fiind foarte obosit la sfârșitul unei zile lungi, și mi-e mi-a căzut capul pe umărul celui de lângă mine. Poate că fotografia nu ar fi avut același succes dacă oamenii nu ar fi văzut un bărbat evreu cu o yarmulke și un băiat de culoare, cu o glugă pe cap, pesoane pe care poate nu le pot asocia într-o asemenea ipostază. Nu m-am mutat dintr-un singur motiv, care nu are nicio legătură cu rasa. Era pur și simplu un om epuizat și, știind la rândul meu ce înseamnă asta, i-am oferit umărul meu”, a spus Isaac.

photo6k-1-web

La randul sau, tânărul de culoare a spus că nu era beat și nici drogat, ci era foarte obosit dupa o zi lunga la facultate.

“Eram foarte obosit si am adormit pe barbatul de langa mine. Dumezeu să-l binecuvânteze! Noi, newyorkezii, avem o reputatie proasta. Este o oportunitate foarte buna sa spargem aceste stereotip si sa facem ca oamenii sa fie mai apropiati unii de ceilalti”, a explicat bărbatul.