A venit în pelerinaj să se roage pentru sănătate

preoti

O femeie de 61 de ani cu probleme cardiace, care participa la pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva, de la Iaşi, a murit, vineri, la Spitalul „Parhon”, din municipiu, unde a fost dusă în stare gravă.

Femeia venise la Iaşi, la slujba de Sfânta Parascheva. Aceasta se afla la rând la raclă în momentul în care s-a sfârşit. „Femeia era probabil cardiacă”, a spus medicul coordonator Luminiţa Budron.

„Pacienta a intrat în stop cardio-respirator. În fiecare an am avut decese. Pelerinii care stau în corturi câteva nopţi în şir, pacienţii nu se alimentează, nu se hidratează. Pacienţii cardiaci în proporţie de 70% – 80% au de suferit din cauza temperaturilor scăzute”, a mai spus Luminiţa Budron.

Din primele date, se pare că femeia s-ar fi aşezat la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva încă din cursul nopţii de joi spre vineri şi că, pe fondul oboselii, dar şi al lipsei hranei, i s-ar fi făcut rău.

Marius Ţăranu, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, a declarat că 30 de persoane au leşinat în timp ce stăteau la coadă, câţiva dintre pelerini fiind transportaţi la spital.

 

Citeste si...
Cele mai importante beneficii ale consumului de rodie