International, Stiri

Ce faci cu tatuajele din tinereţe, la bătrâneţe?!

Îi afectează trecerea timpului pe purtători acestei arte?

ta12

Tatuajul, odată marcă de tânăr rebel, a ajuns în zilele noastre aproape o banalitate. Dacă pentru unii este o podoabă demnă de etalat, pentru alţii reprezintă un mod de a marca diverse momente din viaţă, iar cadoul este un tatuaj. Ce te faci însă, dacă peste ani tatuajul nu te mai reprezintă?

Chiar dacă drumul la un salon este de cele mai multe ori scurt, iar durerea oricât de acută este una trecătoare, odată ce tatuajul a fost realizat, de un artist mai mult sau mai puţin priceput, viaţa sa este lungă. De multe ori, un tânăr ajuns la maturitate se ruşinează cu opera ce tronază pe pielea sa, iar ca să scoţi un tatuaj nu este tocmai floare la ureche.

 

Dacă Johnny Depp îşi poate permite să spună cu mândrie, „trupul meu este jurnalul meu şi tatuajele îmi spun povestea, nu acelaşi lucru îl pot spune chiar toţi seniorii care s-au tatuat la vârste fragede.

 

Potrivit Institutului de Cercetare Harris, în prezent, în Statele Unite, unul din cinci adulti are cel puţin un tatuaj. Creşterea numărului purtătorilor de tatuaje este una spectaculoasă în ultimii ani. Pentru comparaţie, în 2003 erau tatuaţi doar 16% din americani.

 

„Am înţeles că vor exista întotdeauna oameni care vor fi împotriva tatuajelor şi eu respect acest lucru. În trecut a existat chiar tendinţa de a desconsidera oamenii care aveau tatuaje. Acum nu mai este aşa, sper că oamenii, în număr cât mai mare, în special femeile, să se tatueze, dacă asta doresc”, a declarat, într-un interviu la Big Planet Tattoo, Isobel Varley Isobel Varley, de 77 de ani. Ea a intrat în Cartea Recordurilor cu titul de „cea mai tatuată pensionară din lume”.

blank