Ikanos
Medical

Ce este dieta Ikanos și cum te ajută să slăbești

Ikanos este un program conceput să ajute oamenii să slăbească! În zilele noastre a devenit o adevarată aventură să ai un stil de viață sănătos, iar treburile cotidiene ne ocupă cea mai mare parte a timpului și ne face să uităm de ceea ce este cel mai important, și anume viața noastră. Unul dintre lucrurile esențiale pentru o viață sănătoasă constă în a avea o dietă echilibrată, cu vitamine și nutrienți care să ne ajute să avem energie pe parcursul întregii zile.

Cu atât mai mult dacă avem niște kilograme în plus de care ne dorim să scăpăm. În ultima vreme, în România, devine din ce în ce mai popular programul de slăbit Ikanos.

Am aflat de Ikanos de la niște prietene care urmează în prezent programul.

Am scris mai jos tot ce am aflat de la ele despre program și de ce Ikanos este diferit

Ce este Ikanos?

Ikanos este un program conceput să ajute oamenii să slăbească în mod sustenabil, fără restricții și fără grija reîngrășării.

Programul este disponibil în aplicația Ikanos. În ceea ce privește abordarea practică a dietei, ei folosesc un sistem bazat pe densitatea calorică a alimentelor care folosește culorile semaforului pentru a indica frecvența cu care putem mânca anumite alimente. Astfel, absolut nici un aliment nu este interzis, ci doar te ajută să înțelegi cât și cât de des poți mânca diferite alimente pentru a putea slăbi sustenabil.

Cum funcționează planul Ikanos?

Pentru fiecare dintre utilizatori, Ikanos crează un plan flexibil dimensionat în funcție de nevoile tale. Pentru cei care doresc mai multă strictețe Ikanos oferă și planuri alimentare personalizate.

De îndată ce te decizi să începi Ikanos va trebui să intri în aplicație și să accesezi programul. Tot acolo vei avea acces la planul alimentar ales, și încă de la început îți vor aloca un coach în nutriție dedicat.

Coach-ul te va contacta după primele zile în care vei face cunoștință în detaliu cu abordarea sustenabilă a dietei. Te va putea ajuta cu orice ai nevoie pe toată durata programului.
Ikanos

Cui i se potrivește Ikanos?

Ikanos este pentru persoanele care doresc să slăbească și să învețe să își mențină o greutate potrivită.

De fapt, Ikanos este un program orientat pe rezultate pe termen lung pe care le poți obține prin adoptarea de schimbări mici în comportamentul de zi cu zi, spre deosebire de toate dietele restrictive care oferă doar rezultate pe termen scurt.

Cum poți să începi Ikanos?

Pentru a începe Ikanos trebuie să intri la ei pe site și să răspunzi la toate întrebările din testul Ikanos.

După ce plătești să începi Ikanos primești un email cu pașii pentru a descărca aplicația și pentru a accesa programul.

În aplicație ai acces la program, la planul alimentar și la coach.

Ce înseamnă Ikanos ca dietă?

Cu dieta Ikanos beneficiezi fie de un program fix care să te ajute să îți atingi obiectivele printr-un plan alimentar fix, în cazul în care ai nevoie de disciplină alimentară, fie de FlexIkanos, dacă îți dorești o dietă mai flexibilă și sustenabilă pe termen lung.

Dacă vorbim de FlexIkanos, nici un aliment nu este interzis, iar programul este făcut astfel încât să se potrivească cu stilul fiecăruia și nu trebuie să numeri caloriile, deoarece acestea sunt deja calculate de aplicație, astfel încât să beneficiezi de toate vitaminele, mineralele si nutrienții necesari fiecărei zile.

Dacă vrei să slăbești, FlexIkanos are etape de adaptare, slăbire și menținere.

Cum lucrezi cu un coach Ikanos

Programul Ikanos este special conceput astfel încât să te susțină și să te motiveze pe tot parcursul celor 15 săptămâni, cât durează programul de bază. Încă de la început ai alocat un coach dedicat ce te va ajuta pe toată durata programului.

Acest coach este mereu alături de tine oricând simți că ai nevoie de un boost de motivație sau îți dorești să te asiguri că ceea ce faci este corect.

Răspunsurile vin rapid și chiar simți că nu ești singur în lupta cu kilogramele sau pentru crearea unui stil de viață mai sănătos și sustenabil pe termen lung.

Prietenele mele care urmează acum programul sunt foarte încântate de relațiile pe care le au cu coach Ana și coach Irina de la Ikanos. Ambele sunt foarte prompte, empatice și un real sprijin.
Ikanos
Ce presupune programul Ikanos?

Pe lângă planul alimentar și susținerea unui coach dedicat ai acces timp de 15 săptămâni la programul Ikanos care are rolul de a te ajuta să dezvolți și să menții un stil de viață mai sănătos.

Curriculum-ul programului este structurat pe durata celor 15 săptămâni, astfel că o zi de Ikanos include:

· Între unu și trei articole despre nutriție, diete, mișcare, sport, sănătate, stare de bine;

· Quiz-uri ocazionale pentru a îți valida cunoștințele;

· Un jurnal zilnic pentru a nota greutate și cât mănânci;

· Check-in/feedback săptămânal despre săptămâna încheiată și despre ce urmează în săptămâna următoare.

Cât poți slăbi cu Ikanos?

Ikanos nu este o dietă restrictivă și nu promite rezultate irealizabile sau imposibil de menținut. Ei susțin că utilizatorii care respectă regulile și urmează consecvent programul slăbesc între 400g și 1kg pe săptămână.

Un dintre prietenele mele a slăbit în prima lună 5kg, iar cealaltă 4kg în primele 5 săptămâni. Mai au de parcurs 10, respectiv 9 săptămâni.

Cât costă Ikanos?

Am fost curioasă să aflu și cât costă Ikanos. Prima săptămână în care poți încerca Ikanos costă 60 ron, iar mai departe, un abonament lunar este 240 ron (pentru maxim 3 luni cât durează programul de bază). Programul poate fi achitat integral (pentru cele 3 luni) și costă 450 ron, adică sub 5 ron pe zi.

Având în vedere că ai un program cu un curriculum zilnic, plan alimentar și coach dedicat, prețul este mai mult decât rezonabil.

Concluzie: părerea mea despre Ikanos

Este un program efficient de slăbit bazat pe informații dovedite științific. Până la urmă totul se rezumă la fiecare persoană în parte, și fiecare poveste de success este diferită. În ceea ce privește motivația, Ikanos face o treabă foarte bună conectându-te la adevărata ta motivație încă din prima zi de program.
Părerea mea este că dacă vrei să slăbești fără să te mai îngrași, programul Ikanos a fost creat pentru tine!

Pentru mai multe informații despre dieta Ikanos poți accesa aici site-ul lor:ikanos.ro

blank