Life, Stiri

Ce efecte are Google asupra noastră?!

 Ce calitate ne este atrofiată din cauza “căutării” pe internet?

showthumb_resize

Motoarele de cautare pe internet ne permit sa primim raspunsul la intrebarea pe care o avem in doar cateva secunde si clickuri.

Intr-un studiu realizat recent de compania Grant’s, se arata ca internetul ne face sa fim mai… uituci si sa nu retinem informatii deoarece ne este mai usor sa le accesam pe Google.

2.000 de persoane au participat la acest studiu si mai putin de jumatate dintre acestea si-au amintit in ce an a murit Printesa Diana, mai putin de o treime au stiut cand a cazut Zidul Berlinului, iar patru din zece persoane nu au stiut in ce an a avut loc atacul terorist de la World Trade Center.

Explicatia este data chiar de participantii la studiu: 87% dintre acestia spun ca nu mai fac eforturi sa retina o informatie, deoarece este mult mai usor si la indemana sa o caute pe Google.

“Poate ca nu este crucial sa cunoastem datele exacte, ci mai degraba povestile din spatele acelor intamplari. Insa modul in care noile generatii retin informatii este in schimbare. Internetul este o resursa incredibila care imbunatateste calitatea vietii moderne, insa schimba dramatic modul in care ne amintim si procesam informatii”, a spus purtatorul de cuvant al companiei Grant’s.