Simona Gherghe
Showbiz

Ce educație le oferă Simona Gherghe fiicei și băiatului ei și de ce i-a înscris la învățământul privat

Simona Gherghe a stabilit un ritual pentru copiii ei și spune că reprezintă un mod extraordinar pentru cei mici de a-și înțelege emoțiile. Este vorba despre practicarea recunoștinței, o metodă care dă rezultate și în rândul adulților, dar mai ales pentru copii, iar Simona Gherghe a observat schimbările chiar în familia ei.

Simona Gherghe a devenit mamă pentru prima oară în mai 2017, când a adus-o pe lume pe Ana Georgia, iar doi ani mai târziu a născut și un băiețel, pe Vlad Ioan. La șase ani, fiica vedetei dă dovadă de multe veleități artistice și probabil că acesta va fi drumul pe care îl va urma în viitor, iar pentru a le pune mai bine în valoare calitățile, vedeta Antena 1 a preferat să-i ducă la școli private.

Simona Gherghe

Ce ritual au Simona Gherghe și copiii ei, seară de seară

Simona Gherghe încearcă să petreacă timp de calitate alături de copiii ei și le-a stabilit un ritual îndrăgit de cei mici. Seară de seară, înainte de culcare, stau cu toții de vorbă și povestesc ce au făcut în ziua respectivă, mulțumind totodată pentru lucrurile bune pe care le-au trăit.

„Noi seara, înainte de culcare, ne adunăm toți patru în pat, în patul Anei, și spunem pentru ce suntem recunoscători, fiecare în parte. Pentru copii, este un mod extraordinar de a-și înțelege emoțiile. Ei spun niște lucruri la care nu te-ai fi așteptat. Ținem asta chiar dacă suntem obosiți, e despre emoție, despre sufletul lor. Am simțit îmbunătățiri în viața noastră de familie’, a povestit Simona Gherghe în podcastul Ilincăi Vandici.

Ce educație le oferă Simona Gherghe fiicei și băiatului ei și de ce i-a înscris la învățământul privat

Simona Gherghe a ales pentru copiii ei, Ana și Vlad, sistemul de învățământ privat și e mulțumită de alegerea făcută. Spune că nu îi plac foarte multe lucruri din școlile de stat și nu mai contează prețul plătit pentru școlile private, atâta timp cât cei mici sunt fericiți și bine educați.

Preferă să investească în educație, decât în haine și alte mofturi. „Eu nu-mi cumpăr poșete, mie nu-mi plac gențile, pantofii, eu nu cheltui bani pe genul acesta de lucruri care mie mi se par frivole. Știu copii de vârsta copiilor mei care știu branduri, ai mei habar nu au, nu știu și nici nu vreau să știe’, a declarat Simona Gherghe în cadrul podcastului realizat de Ilinca Vandici.

Cu ce probleme s-a confruntat Simona Gherghe când a devenit mamă

Simona Gherghe s-a căsătorit în 2017 cu Răzvan Săndulescu, iar la scurt timp au devenit părinți. Prezentatoarea tv a adus pe lume o fetiță, iar doi ani mai târziu, familia se mărea cu încă un membru. După venirea pe lume a copiilor, relația dintre Simona Gherghe și soțul ei avea să se schimbe.

„N-am fost în depresie, dar am avut un „baby blues'(nr. sentiment de tristețe în primele zile după ce ai născut). Mi s-a părut foarte, foarte, foarte greu. Adică nu… Și eu sunt un om care m-am pregătit, am citit tot ce se poate citi în toată sarcina, m-am organizat, am făcut tot ce credeam eu că trebuie să fac.

În momentul în care m-am trezit cu Ana foarte mică, în brațe, acasă, mi-am dat seama că de fapt nu știu nimic. Nu știu nimic și cum o să mă descurc eu, cum o să reușesc eu, inclusiv atacuri din astea de panică‘, a povestit Simona Gherghe în cadrul podcastului moderat de Mihai Morar, acum câteva luni.

Simona Gherghe le sfătuiește pe tinerele mămici să nu se mai raporteze la ceea ce văd pe rețelele de socializare și nici să nu se mai compare cu mamele care afișează imagini perfecte, de multe ori complet false.

„Sunt foarte multe mame, care după ce nasc pică în depresie, pentru că de foarte multe ori se întâmplă să se compare cu alte fete care au născut și postează pe social media și la ele totul este frumos, alăptarea curge lin, casa este curată, ele sunt machiate, totul este minunat. Și tu știi că tu ești varză și că ești în depresie și că plângi din orice și că n-ai timp nici să-ți speli părul și spui: măi, e ceva în neregulă cu mine. Și de fapt nu este asta‘, a mai zis Simona Gherghe.

blank