Hotărârea ei transmis-o mamei printr-un SMS

 disparuta_08385000_59390700

Ioana, sora Adrianei-Elena Motaş, liceanca dipărută fără urmă în martie 2013 după ce a avut o relaţie cu doctorul Octavian Marcu, şi-a anunţat mama printr-un SMS că fuge în lume şi nu vrea să fie căutată de familie.

Drama unei familii din localitatea vasluiană Ciocani pare să nu se mai sfârşească. După mai bine de un an de la dispariţia Adrianei-Elena Motaş (17 ani) a dispărut de acasă şi sora ei mai mică. Ioana (16 ani) a fugit vineri dimineaţă şi şi-a anunţat familia printr-un mesaj că nu mai vrea să ştie şi vadă nimic din ceea ce-i aminteşte de sora ei. Minora a fost dată în urmărire naţională şi după nici 12 ore de căutări a fost identificată într-o localitate din judeţul Galaţi. Vineri seara, în jurul orei 21.00, copila a ajuns la nişte rude din localitatea gălăţeană Pechea şi aceştia au anunţat imediat familia.

Ioana a fost puternic afectată de scandalul iscat după dispariţia Adrianei (Adina, cum era alintată în familie), mai ales că procurorii criminalişti au avut motive temeinice să creadă că minora dispărută a fost ucisă ori vândută proxeneţilor. Faptul că trebuia să treacă zilnic prin faţa spitalului unde lucrează chirurgul Octavian Marcu, bărbatul care a avut o idilă amoroasă cu sora ei şi despre care s-a crezut că este direct implicat în dispariţia fostei amante, a contribuit la instalarea unei depresii.

Motaş Adriana Elena a dispărut fără urmă în 5 martie 2013. Era elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic “Al. Ioan Cuza” din Bârlad şi locuia în comuna Ciocani, aşa că făcea în fiecare zi naveta cu microbuzul spre şcoală şi înapoi, acasă. De cinci luni mama sa nu mai ştie nimic de ea. “Am tipărit sute de afişe, am bătut pe la toate uşile, ce ar trebui să mai fac? Nu mai pot sta acasă cu mâinile în sân”, spune cu durere femeia

În ziua în care a dispărut, Adina ar fi trebuit să iasă de la ore la 16.30. A plecat mai devreme de la şcoală, în ultima pauză dintre ore, fără să spună cuiva unde se duce. Seara, văzând că ea nu mai apare, părinţii au sunat-o pe telefonul mobil, dar era închis. Imediat, au anunţat dispariţia la poliţie. Iniţial, s-a mers pe varianta unei plecări voluntare. Deşi fata nu ar fi avut niciun motiv să plece de acasă.

Mama a început atunci să caute singură adevărul. Elena, cea mai bună prietenă a fiicei ei, i-a mărturisit atunci cel mai teribil secret al Adinei: fata avea o relaţie şi cu un medic chirurg din oraş, Octavian Marcu. Bărbatul are 40 de ani, este căsătorit şi tată a doi copii. Lucrează la Spitalul de Urgenţă Bârlad din 2002.

Săptâmâna aceasta s-au împlinit cinci luni de la disparitia fără urmă a Adrianei. Mama fetei spune că nu mai poate sta acasă cu “mâinile în sân” şi colindă străzile să-şi găsească copilul, scrie vrn.ro.

Disperată, femeia a bătut chiar si la poarta unor ghicitoare. Acestea i-au spus că fata trăieste, dar că trece printr-o suferinţă cumplită. Îsi visează fiica în fiecare seară, cu ochii în jos. Doar părul i se vede. Nu spune absolut nimic si nici nu ridică capul. Altă dată cere un pahar cu apă si mâncare, dar niciodată nu i se vede fata.

“Nu stiu pe cine să mai întreb unde este fata mea. L-am sunat până si pe doctorul Marcu. Mi-a răspuns, probabil necunoscând numărul. M-am prezentat si l-am rugat din tot sufletul să-mi zică ce s-a întâmplat cu Adriana. Mi-a rãspuns că nu stie nimic mai mult ca mine si că ar fi bine să nu-l mai sun pentru că e si asa terorizat de situatie. Apoi mi-a închis telefonul si nu a mai răspuns ori de câte ori am încercat. I-am trimis si mesaje dar nu mi-a mai răspuns”, a declarat Elena Motas, mama minorei dispărute.

Pentru toatã această situatie, femeia îl consideră vinovat pe Stefan Tofan, prietenul fetei, pentru că a stiut toate aceste lucruri si nu i-a spus nimic: “Dacă Stefan îmi spunea de la început că Adriana a avut o relatie cu doctorul Marcu poate nu se ajungea aici. De ce mi-a ascuns totul, nu era normal să stiu si eu? I-am spus si atunci când Adriana a încercat să se sinucidă că el răspunde de tot ce se întâmplă cu ea. Si când a dispărut ne-a întors spatele si nu a mai dat un telefon. Cu siguranţă si el ascunde ceva. M-am săturat să stau acasă si să astept vesti de la politisti. Am tipărit sute de afişe, am bătut pe la toate usile, ce ar trebui să mai fac? Nu mai pot sta acasă cu mâinile în sân”, a spus femeia.