Life, Stiri

Ce calităţi face din cafea un elixir al frumuseţii

Tratamente pentru piele şi păr realizate pe bază de cafea

nice_girls cafea

 Te-ai gândit vreodată să te foloseşti de proprietăţile cafelei ca să îi dai pielii un plus de fermitate ori părului mai multă strălucire? Vezi cele mai bune tratamente cu cafea pentru piele şi păr.

Tratament perfect împotriva celulitei

Inestetica celulită încă îţi mai dă bătăi de cap? Încearcă produsele de îngrijire pe bază de cafea, deoarece acest ingredient reuşeşte mai bine decât oricare altul să stimuleze regenerarea celulară şi să activeze circulaţia sângelui, având totodată rol tonifiant. Rezultatul? Pielea rămâne mai suplă, iar în timp, grăsimile sunt arse. Dar, pe lângă aplicarea regulată a unui astfel de produs, de două ori pe săptămână încearcă următoarea reţetă naturală, în care cafeaua are rolul principal: amestecă zaţ cald de cafea (cantitatea de zaţ variază în funcţie de zona tratată) cu puţin ulei de măsline şi aplică pe pielea udă. Înfăşoară zona cu folie de plastic, iar după aproximativ 10 minute îndepărteaz-o şi înlătură amestecul printr-un duş călduţ.

Împrospătează şi revigorează tenul

În diferite combinaţii, cafeaua oferă rezultate uimitoare, în special în cazul tenului. Încearcă următorul amestec de produse nutritive: opt linguri de lapte integral cu patru de cacao pudră şi cu alte patru de cafea măcinată. Pune mixtura pe foc mic şi amestecă energic până se încheagă totul sub forma unei budinci. Trage apoi de pe foc şi lasă la răcit. Întinde amestecul pe faţă şi pe decolteu, evitând ochii şi gura, iar după 15 minute îndepărtează-l cu apă caldă

Intensifică nuanţa părului şaten

O ceaşcă de cafea neagră te va ajuta să menţii nuanţa seducătoare a părului tău castaniu, să îi oferi mai multă strălucire, dar şi reflexe fermecătoare. Prepară o cană de cafea la ibric şi, la finalul băii, foloseşte-o pentru clătirea părului. După aproximativ 5 minute, clăteşte-te din abundenţă cu apă curată.

Oferă pielii un plus de fermitate şi supleţe

Pielea ternă, lipsită de energie îşi va reveni îndată cu un exfoliant natural pe bază de cafea. Amestecă zaţul de cafea cu câteva picături de ulei de lavandă sau cu ulei de migdale şi masează-ţi tot corpul, cu mişcări circulare, la duş. Insistă pe abdomen, coapse şi fese, dar şi pe zonele pe care pot apărea puncte negre sau impurităţi – decolteu şi spate. Tot pentru o exfoliere delicată a pielii poţi folosi un amestec făcut din cafea foarte fin măcinată şi sare de bucătărie recristalizată. Pe lângă faptul că îndepărtează perfect celulele moarte, acest tratament înviorează pielea şi o menţine tânără.

Estompează cearcănele şi luminează privirea

Nu te poţi decide asupra produsului anticearcăn potrivit? Îţi vindem un pont: alege unul care îmbină perfect extractul de cafeină cu ingrediente hrănitoare şi revigorante, o combinaţie ce înlătură în timp cearcănele şi netezeşte zona. Aplică-l seara, după demachiere, în strat gros şi uniform şi masează bine pentru  ca pielea să-l absoarbă cât mai bine.

Catifelează buzele

Pe timpul anotimpului rece, balsamul hrănitor nu trebuie să lipsească nici măcar o zi din ritualul tău de îngrijire. Formula nutritivă şi bogată în vitamine a acestuia va proteja buzele de frig şi le va menţine catifelarea. Încearcă un produs al cărui ingredient principal este cacaoa sau extractul de ciocolată neagră, pentru că va reuşi să repare în timp record buzele uscate sau deshidratate.

 

 

blank