Economic, Stiri

Ce ar face un român cu banii dacă ar avea un buget nelimitat

1274181626bani_euro_234_88828800

Dacă un român obişnuit ar avea la dispoziţie un buget nelimitat şi dacă ar lua decizii de cumpărare exclusiv în baza criteriului calităţii, atunci acesta ar folosi notebook-uri Apple, ar merge la concertele U2 şi Holograf şi ar dori să vadă meciurile de fotbal cu FC Barcelona, se arată într-un studiu recent.

Datele apar în cadrul primei Cercetări QUDAL – QUality meDAL – DEEPMA în România, efectuată în luna martie a acestui an de organizaţia elveţiană ICERTIAS – International Certification Association cu sediul la Zurich. Studiul a fost realizat pe un grup de 1.200 de cetăţeni români, utilizatori de internet cu vârsta peste 15 ani.

În cadrul sondajului, românii au fost întrebaţi ce ar cumpăra şi ce ar folosi dacă banii nu ar fi deloc o problemă, şi dacă ar lua în considerare numai şi numai calitatea pentru a decide cumpărarea şi consumul.

Când cetăţenii români au fost întrebaţi care este, în prezent, cel mai bun producător de notebook-uri din lume, majoritatea au răspuns: „Apple”.

Întrebarea privind cel mai bun grup de muzică din lume a primit, de la majoritatea românilor, răspunsul „U2″. În categoria celui mai bun cântăreţ sau solist din lume, primul loc a fost ocupat de „Lady Gaga”. Fotbalistul Messi a ocupat locul 1 ca cel mai bun sportiv, în opinia românilor.

Când este vorba despre calitatea persoanelor şi organizaţiilor etc., cei întrebaţi în cadrul studiului Romanian QUDAL Research au plasat-o pe Simona Halep pe primul loc ca cel mai bun sportiv român, iar locul întâi pentru cel mai bun club sportiv (indiferent de sport) a fost ocupat de clubul de fotbal FC Steaua București.

În categoria cel mai bun grup de muzică românesc, majoritatea românilor participanţi la cercetarea QUDAL în România au menţionat Holograf, în timp ce Andra este câştigătoarea absolută desemnată de români la categoria cel mai bun cântăreţ din România.