Life, Stiri

Ce alimente cresc feritilitatea cuplului!

Cercetătorii au demonstrat că mâncarea poate mări şansa de a rămâne însărcinată

cuplu_sex_60085100

Stim ca vrei sa vezi cat mai repede testul acela norocos, cu doua liniute! Cercetatorii au demonstrat ca ceea ce mananci iti poate influenta sansele de a ramane insarcinata.

Se pare ca atunci cand mananci un mic dejun bogat, sansele de a concepe un copil sunt mai mari. Dar ne indoim ca te poti baza doar pe asta in efortul de a ramane insarcinata!

Alimentatia din perioada de pre-conceptie, din timpul sarcinii si a alaptarii influenteaza printre altele sanatatea copilului. Iata cateva alimente care iti influenteaza sansele de a ramane insarcinata!

Banane. Contin vitamina B6, una dintre cele mai importante vitamine care influenteaza conceptia, deoarece este implicata in reglarea hormonala. Deficienta de vitamina B6 duce la dereglari ale ciclului menstrual si la anomalii de dezvoltare ale ovocitelor si spermatozoizilor.

Sparanghel. Stim ca nu se afla pe lista alimentelor frecvent intalnite in bucataria romaneasca, dar se gaseste in orice supermarket! Sparanghelul este foarte bogat in acid folic, atat de recomandat femeilor in perioada dinainte de conceptie si in primul trimestru de sarcina!

Scoicile. Scoicile sunt o sursa minunata de vitamina B12. Studiile efectuate au demonstrat ca exista o legatura directa intre deficienta de vitamina B12 si nivelurile modificate de estrogen, fapt ce interfereaza cu procesul de implantare a ovulului. Vitamina B12 este de asemenea implicata in dezvoltarea si pregatirea mucoasei uterine in vederea nidarii, reducand astfel riscul de avort menstrual.

Ouale. Ouale sunt o sursa foarte buna de vitamina D. Intr-un studiu efectuat de universitatea Yale s-a constatat ca din 67 de femei diagnosticate cu infertilitate, doar 7% aveau un nivel normal de vitamina D. De asemenea, au demonstrat ca toate femeile cu sindromul ovarului polichistic sufera de o deficienta de vitamina D.

Migdalele. Migdalele sunt bogate in vitamina E, care influenteaza pozitiv calitatea spermei. Deficienta de vitamina E determina infertilitate in cazul animalelor de laborator. In plus, este un foarte bun antioxidant, care protejeaza ADN-ul ovulelor si al spermatozoizilor.

Citricele. Citricele contin cantitati mari de vitamina C. In cadrul unui studiu in care au fost implicati barbati diagnosticati cu infertilitate s-a demonstrat ca administrarea unei cantitati suplimentare de 1000mg vitamina C de doua ori pe zi imbunatateste semnificativ numarul si motilitatea spermatoziozilor. De asemenea, se pare ca vitamina C ajuta la mentinerea unui echilibru hormonal optim la femei.

Tofu. Tofu este o foarte buna sursa de fier. Expertul in fertilitate Hethir Rodriguez afirma ca femeile care nu primesc suficient fier au cicluri anovulatorii si ovocite de calitate slaba. Astfel, deficienta de fier poate scadea cu pana la 60% sansele de a obtine o sarcina.

Somonul. Somonul este o sursa extraordinara de seleniu. Seleniul potenteaza efectul antioxidantilor ce protejeaza ovulul si sperma de actiunea radicalilor liberi. De asemenea previne fragmentarea cromozomilor, cauza bine cunoscuta pentru avort si aparitia malformatiilor severe. Seleniul se pare ca sporeste si fertilitatea spermei.

Mazarea contine cantitati mari de zinc. Administrarea de zinc la barbatii diagnosticati cu infertilitate creste cantitatea de sperma produsa, imbunatateste forma si motilitatea spermatozoizilor si per total imbunatateste capacitatea lor de a concepe. In cazul femeilor, deficienta de zinc determina aparitia unui dezechilibru intre estrogeni si progesteron.

Macroul este unul dintre pestii bogati in acizi grasi esentiali. Acestia sunt esentiali pentru un aparat reproductiv sanatos atat la femei cat si la barbati. Deficienta de acizi grasi esentiali determina cresterea nivelului de colesterol la nivelul peretelui celular al spermatozoizilor, ceea ce impiedica maturizarea corecta a acestora.

Ce alimente trebuie să eviţi:

Carnea rosie consumata in cantitate mare determina cresterea nivelului de amoniac din organism, care interfereaza cu momentul implantarii ovulului fecundat. La barbati, creste aciditatea spermei si ii afecteaza calitatea.

Zaharul rafinat consumat in cantitate mare poate determina  rezistenta la insulina, care se asociaza cu sindromul ovarului polichistic, una dintre principalele cauze de infertilitate.

Carnea de pui este plina de antibiotice si hormoni, fapt ce are un efect negativ asupra echilibrului hormonal si a sanatatii in general.

Alcoolul scade semnificativ fertilitatea feminina si masculina.

 

 

blank