Sport, Stiri

Ce a aflat Borcea în celulă: poliţiştii i-au găsit puştile!

Armele de vânătoare ale lui Cristi Borcea au fost recuperate de poliţie după ce au fost furate în februarie din locuinţa şoferului său!

pustile_73594800

Viceprimarul comunei Cojasca, din judeţul Dâmboviţa, a fost reţinut, împreună cu un alt bărbat, după ce ar fi cumpărat mai multe arme de vânătoare furate din locuinţa fostului şofer al lui Cristian Borcea, au declarat, joi, surse din Poliţie.

Potrivit Poliţiei Române, anchetatorii au recuperat cinci arme furate în noaptea de 28 februarie spre 1 martie din locuinţa, din localitatea Pantelimon, a lui Gabriel Oprişa, fostul şofer al lui Cristi Borcea.

Surse din Poliţie au declarat că anchetatorii i-au reţinuţ pe viceprimarul comunei Cojasca, din judeţul Dâmboviţa, Constantin Pandele, şi George Andrei, după ce ar fi dat declaraţii nesincere în faţa anchetatorilor.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, Radu Mircescu şi Alexandru Robert Coman, membrii grupării “Chitila”, au intrat într-o locuinţă din oraşul Pantelimon, după ce au forţat uşa cu un levier, şi au furat un laptop, 2.000 de lei şi un seif în care se aflau patru arme de vânătoare şi un pistol cu bile, valoarea prejudiciului fiind estimată la aproximativ 43.000 de euro.

Hoţii ar fi ştiut că în casa bărbatului se află bunuri de valoare, întrucât unul dintre aceştia ar fi lucrat la renovarea casei victimei şi văzuse că pe peretele uneia dintre camere se află montat un seif metalic.

Cei doi au fost deja arestaţi într-un alt dosar, pentru tâlhărie calificată, complicitate la omor calificat, complicitate la tâlhărie calificată, lipsire de libertate, furt calificat şi distrugere.

Potrivit surselor din Poliţie, după ce au golit seiful din casa fostului şofer al lui Borcea, aceştia l-au aruncat într-un lac şi au dat armele unui alt bărbat, Sorin Ruben Stan, pentru a le vinde. Armele au fost vândute lui Constantin Pandele şi George Andrei.

Viceprimarul Constantin Pandele şi George Andrei au predat de bunăvoie armele la poliţie, însă în timpul audierilor, aceştia ar fi încercat să-i acopere pe cei care le-au vândut şi ar fi susţinut că le-au găsit.

Potrivit Poliţiei Române, în 19 august, procurorul de supraveghe de pe lângă Judecătoria Cornetu a dispus, în acest caz, începerea urmăririi penale faţă de opt persoane, pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tăinuire şi mărturie mincinoasă.

Membri grupării “Chitila” au fost arestaţi în urmă cu câteva luni, pentru mai multe jafuri comise în Sectorul 1 al Capitalei, dar şi pentru uciderea unui bătrân, după ce un jaf, conform Mediafax.