Loredana Groza
Showbiz

Ce accident a întâmpinat Loredana Groza în timpul spectacolului Mamma Mia: „Un moment dramatic a fost atunci când…”

Loredana Groza a avut parte de un moment dificil chiar în timpul spectacolului „Mamma Mia!’. Mai sunt doar câteva zile până când celebrul musical revine pe scena de la Sala Palatului, într-o distribuție de excepție care îi include pe Loredana Groza, Horia Brenciu sau Anca Țurcașiu. Repetițiile nu au fost lipsite de peripeții, având în vedere amploarea producției și numărul mare de oameni implicați.

Spectacolul „Mamma Mia! revine pe scenă, la Sala Palatului, weekendul acesta, cu o distribuție de excepție, din care îi amintim pe Loredana Groza, Horia Brenciu sau Anca Țurcașiu, precum și mulți alții. Repetițiile la un spectacol atât de grandios implică întotdeauna adrenalină, emoții, dar și momente dramatice sau amuzante. Loredana Groza s-a confruntat cu câteva momente dificile, mai ales atunci când a avut parte de un accident tehnic.

Loredana Groza

Ce accident a întâmpinat Loredana Groza în timpul spectacolului Mamma Mia

Înainte de premiera spectacolului care a avut loc în 2018, atunci când „Mamma Mia! a fost desemnat și „Spectacolul anului’ în țara noastră, repetițiile au însumat aproximativ 700 de ore, în timp ce pentru fiecare reprezentație se alocă în jur de 40 de ore. Loredana Groza a avut parte de un accident chiar în timpul spectacolului.

„Odată un dansator a căzut pe scena încercând să evacueze șapte scaune pliabine, asta chiar în timpul spectacolului. Loredana trebuia să agațe o sârmă de rufe într-o scena din actul întâi, însă funia nu era suficient de lungă astfel că s-a chinuit să o prindă. Într-un final nici nu a reușit, din păcate. Un moment dramatic a fost atunci când aproape jumătate dintre artiști erau răciți, cu febră mare, fix în ziua spectacolului.

E groaznic să-ți dai seama că nu ai cu cine înlocui un număr atât de mare de oameni, mai ales într-un specatcol în care totul este atât de complex încât, în funcție de rolul pe care îl au, un new entry are nevoie de săptămâni întregi de repetiții ca să poată fi apt de a urca pe scenă. Să anulezi fix în ziua spectacolului, nu poți. Sunt oameni care vin și din alte orașe ca să vadă Mamma Mia. Amuzant este când fix înainte să intri pe scenă se rupe un costum și trebuie să faci ceva ca să-l repari, capsezi haina direct pe om, cu un capsator special. Amuzant este atunci când uiți să pui scara de acces în fosa dirijorului și realizezi asta fix când s-a dat ultimul gong, când se stinge lumina în sală și se aprinde lumina pe dirijor.”

Ce regim urmează actorii din Mamma Mia

Citește și  Andreea Balan a nascut. Primele fotografii cu fetita ei, Ella!

Înainte de repetiții fiecare artist din „Mamma Mia! urmează un regim special care conține multe legume și fructe, dar și apă în cantități generoase, de minim doi litri pe zi. În ceea ce privește exercițiile fizice, artiștii preferă fitness, pilates, dar mai ales exercițiile de tip Tabata. În ziua spectacolului, fiecare artist consumă în medie 1.500 de calorii în timpul dansului, ceea ce înseamnă că în total, pe scenă, cei 70 de artiști consumă peste 100.000 de calorii.

Costumele actorilor cântăresc 300 de kilograme

Fiecare personaj principal din spectacol schimbă între șapte și zece costume fiecare, în timp ce fiecare dansator din ansamblul de balet schimbă câte șapte costume. În total publicul prezent la „Mamma Mia! va putea admira peste 1,240 de obiecte vestimentare, puse cap la cap în cadrul a peste 248 de costume. Toate aceste costume cântăresc peste 300 de kilograme. Creația costumelor a durat peste 80 de ore, Eli Damanakis fiind creatoarea costumelor disco ale personajelor principale.

„Salopetele de dans inspirate de anii 70 au fost probabil cel mai dificil de realizat pentru că au avut detalii speciale precum gulerele supradimensionate, aplicațiile de paiete, franjuri și volane complicate. Dificil a fost și să găsim cele mai bune soluții de producție în condițiile în care costumele trebuie să arate foarte bine, să îți ia ochii efectiv, să respecte canoanele modei de atunci, să permită mișcările complicate de dans, să fie simplu și rapid de îmbrăcat și mai ales de dezbrăcat, dar și să încorporeze sistemul de sunet’, a declarat Eli Damanakis, creatoarea costumelor.

Loredana Groza, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Adrian Nour, Anca Țurcașiu, Silviu Mircescu, Bianca Purcărea, Ernest Fazekas, dar și trei artiști noi, aflați pentru prima oară în distribuția spectacolului, mai exact actrița Daria Crișan și prezentatorul TV și actorul, Jorge, care vor intra în pielea personajelor Sophie, respectiv Sky, dar și solista Rodica Ștefan care va da viața personajului Rosie din legendarul musical. „Mamma Mia! prezintă povestea lui Sophie, o tânără aflată în ajunul nunţii, care îşi doreşte să-şi cunoască tatăl natural şi să fie condusă de acesta la altar.

blank