Actualitate, Featured

Ce a votat ca europarlamentar Viorica Dăncilă în privința căsătoriei între persoanele de același sex

Premierul a votat, în anul 2015, în Parlamentul European, un document despre drepturile omului care încuraja statele membre să reflecteze la recunoașterea căsătoriei între persoane de același sex.

Viorica Dăncilă care este europarlamentar din anul 2009 a votat, acum trei ani, un raport care se referea la drepturile omului, democrația în lume și politica UE. Printre capitolele aflate în document, se afla și unul legat de drepturile comunității LGBT.

În raportul italianulului Pier Antonio Panzeri, membru al Grupului S&D din Parlamentul European, se lua act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex într-un număr din ce în ce mai mare de țări din lume.

Instituțiile din UE și statele membre erau încurajate să reflecteze asupra recunoașterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex, acest lucru fiind văzut ca „o chestiune politică, socială, și legata de drepturile omului și drepturile civile’, potrivit Ziare,com 

Pe lângă votul primit de la Viorica Dăncilă, raportul a fost votat și de Victor Boștinaru (PSD, S&D), Maria Grapini (PC, S&D), Dan Nica (PSD, S&D), Norica Nicolai (PNL, ALDE), Ioan-Mircea Pașcu (PSD, S&D), Claudia Țapardel (PSD, S&D) sau Ciprian Tănăsescu (PSD, S&D).

Premierul Viorica Dăncilă s-a prezentat sâmbătă, în jurul 8:45, la liceul Jean Monet din Capitală, pentru a vota la referendumul pentru familie 2018. Ea a declarat că a votat” pentru valorile in care cred”