Featured, Politic

Ce a învâțat Iohannis de la Adrian Năstase și Traian Băsescu

Klaus Iohannis a preluat la pachet aceste stări de fapt, de parcă ar fi fost acte ale reformei, dându-le valențe noi. PSD-ul sub conducerea grandomană și vocea lui Adrian Năstase făcea predicții aiuritoare prin care dădea drept sigură deținerea puterii politice peste 25 de ani.

Traian Băsescu, poziționând criminal serviciile secrete în reglajele sferei politico-infracționale, a deturnat pe termen lung funcționarea statului român.

Klaus Iohannis a preluat de la Adrian Năstase și de la Traian Basescu la pacget aceste stări în loc să fie subiectul descâlcelii, România este în continuare scena predilectă a unui absurd care să genereze un mijloc perfect de inducere în eroare și dirijism în folosul necuvenit al câtorva zeci de mii de persoane.

Nici până în acest moment, CSAT nu s-a dezis de implicările în subminarea statului democratic și legalității. Mai mult, președintele României Klaus Iohannis se dovedește a fi captiv formulelor nelegale care au primit viza unor interese vădit infracționale. Pe de altă parte, reprezentanții clasei politice, din mici sau mari partide, și societatea civilă s-au constituit din acest aluat al serviciilor secrete. Statul paralel este în fond derapajul constituțional și legal cu imposibilitatea unei centrări a interesului public. Fiind implicată în foarte multe dosare ale situației sale interne și externe, România nu reușește să trimită în negocieri persoane întemeiate pe o solidă capacitate a interesului general.

Modul în care Klaus Iohannis înțelege să își gestioneze și al doilea mandat este în continuare umilitor pentru țară, față de așteptările suscitate. Situația repetă cazul Băsescu, care dezvoltând o întreagă industrie a pseudo-democrației, deloc simplu de demontat în perioada respectivă a fracturat posibilitatea reformelor, confuzionându-le. Păstrarea deciziilor la centru, specific dictaturilor și uzurpării interselor locale, face din statul român o afacere în folosul unor grupuri care își schimbă alternativ calitatea de beneficari. Acesta este și jocul lui Klaus Iohannis care în lipsa unei viziuni politico-democratice, invocă alegerile anticipate drept un panaceu. Câteva luni în avans, pentru stabilirea termenului anticipatelor, nu reprezintă decât o manipulare.

România are nevoie de o serie lungă de soluții practice, legale, cu abrogarea multor legi care încalcă principiile democrației și statului de drept. Fumigenele venind dinspre Cotroceni arată în fapt frisoanele crizei politice generalizate.