Politic, Stiri

CCR discută în 16 septembrie sesizarea PNL la OUG 45 privind alegerile prezidenţialele

Curtea Constituţională va discuta în 16 septembrie contestaţia PNL privind neconstituţionalitatea ordonanţei de urgenţă 45/2014 privind alegerile prezidenţiale, liberalii susţinând că actul normativ îl favorizează pe Victor Ponta în alegerile prezidenţiale şi favorizează frauda, informează Mediafax.

ccr-discuta-in-16-septembrie-sesizarea-pnl-la-oug-45-privind-alegerile-prezidentialele-274222
   
Curtea Constituţională a înştiinţat Guvernul şi PNL că în 16 septembrie va fi discutată sesizarea formulată de Klaus Iohannis în numele PNL privind neconstituţionalitatea OUG 45/2014 care modifică legea alegerilor prezidenţiale.
   
Liberalii anunţau pe 21 august că le-a fost admisă de Curtea de Apel Bucureşti solicitarea depusă în numele PNL de preşedintele partidului, Klaus Iohannis, privind sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu ordonanţa de urgenţă care modifică legea de organizare a alegerilor prezidenţiale.
   
“Ne exprimăm speranţa că această speţă care vizează asigurarea unui cadru electoral corect va fi pusă pe ordinea de zi a Curţii Constituţionale cât de curând posibil. Considerăm că, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar să fie clarificat urgent dacă legislaţia în baza căreia vor fi organizate alegerile preziden?iale respectă sau nu Constituţia”, se arăta într-un comunicat al ACL.
   
Liberalii precizează că din punctul lor de vedere “există serioase suspiciuni că modificările adoptate prin OUG 45/2014 favorizează frauda electorală”.