Actualitate, Featured

Cazul cutremurător al presupusului medic violator. 92 de victime și umblă în libertate

Medicul Giuseppe Bogdan ar putea fi cap de listă într-un registru unic național al agresorilor. Giuseppe Bogdan, în vârstă de 52 de ani, ar putea deveni cel mai mare violator în serie din România, care, culmea, ar fi acționat cu “voia” magistraților.

Cazul sau este unul ieşit din comun şi scoate la iveală încă o data o lege mult prea permisiva, care trimite înapoi în stradă violatori sau pedofiili periculoşi..

 “Asta este cea mai tristă parte a acestui caz şi cred că ar trebui să fie în atenţie publică, faptul că poliţia tratează agresiunea sexuală cu o lejeritate intolerabilă.”, este părerea sociologului Ana Bulai.

  În vară anului trecut, Bogdan Giuseppe a fost trimis în judecată pentru 31 de violuri, 23 de agresiuni sexuale şi 48 de acte de violare a vieţii private. 92 de femei ar fi fost agresate de el. Cu toate acestea, judecătorii au ales să îl lase la arest la domiciliu, pentru că apoi bărbatul să umble liber, pe străzi. N-a durat mult până când Giuseppe Bogdan s-a întors la apucăturile care l-au făcut “celebru”.
 

 Iată că, în urmă cu câteva zile, Bogdan Giuseppe a fost reţinut pentru a două oară pentru aceleaşi acuzaţii, de viol. Procurorii spun că acesta pusese la cale o reţea bine gândită, prin care să îşi atragă victimele. Bărbatul a creat mai multe domenii de e-mail, pe care le poştă pe internet că adrese de corespondenţa pentru interviuri de angajare, pentru diverse posturi. Femeile care se arătau interesate ajungeau la cabinetul aşa-zisului psihiatru care trebuia să le testeze.

 

 Totul se petrecea la un cabinet improvizat, de la marginea oraşului, înţesat de camere video, unde presupusul medic le sugera pacientelor să se dezbrace şi, spun anchetatorii, pe multe le-ar fi drogat şi violat. 70 de femei ar fi căzut în plasă “doctorului” Giuseppe Bogdan dar puţine dintre victime au îndrăznit să facă declaraţii.

 “Mi-a spus că trebuie să iau o pastilă pentru un test anti-dopping. Pe moment, nu m-am gândit, şi am luat acea pastilă. Începusem să mă simţ puţin cam rău, mă durea capul şi mă simţeam aşa, uşor ameţită. (…) Mi-a spus că o să iasă din cabinet, că mă lasă să mă dezbrac, că îmi va face şi un control ginecologic (…) Atunci, i-am zis că un control ginecologic nu se face pe o masă de masaj şi că eu am venit la un test psihologic, nu ginecologic”, este mărturia uneia dintre victime.  

 În ani de zile nimeni, niciunul dintre apropiaţii “medicului” nu şi-a dat seamă de comportamentul deviant al acestuia şi mai grav este că în mai bine de 1 an de zile, bărbatului nu i s-a decis pedeapsă de către instituţiile abilitate. 

 

 Cum este posibil acest lucru, dar şi ce spune în apărarea să Giuseppe Bogdan, puteţi află urmărind un material inedit, marca “Asta-i România!”, duminică, de la 17:15, emisiune realizată şi prezentată de Mihai Ghiţă.

blank
blank