Un adevărat miracol s-a petrecut la Maternitatea Cuza Vodă, din Iași, acolo unde o tânără mămică a adus pe lume tripleți perfecți sănătoși. Cazul este unul cu adevărat special și a uimit întreaga comunitate medicală din România.

Specialiștii în ginecologie spun că este un miracol faptul că femeia a avut o sarcină multiplă, deoarece ea are un singur ovar și, în plus, în familie nu mai există niciun membru cu tripleți sau măcar gemeni.

Conform Observator Antena 1, findcă s-au născut la 36 de săptămâni (cu 21 de zile mai devreme decât termenul normal, 39 de săptămâni), tripleții stau acum internați la Secția de neonatologie. Imediat ce vor lua în greutate, ei vor pleca spre casă, cu fericita mămică.

Medicul obstetrician Gabriela Simionescu a urmărit evoluția sarcinii pe toat[ durata ei și a asistat la operația de cezariană. Ea spune că o sarcină trigemelară este un caz extrem de rar la unitatea din Iași, cea mai mare maternitate din România.

„Copiii s-au născut bine, primind note între 9 și 10. Aceștia au cântărit la naștere 2.050 de grame, 2.130 și 2.290. Pe perioada sarcinii, mama nu s-a plâns nicio secundă. Ceea ce ne-a mirat pe noi, specialiștii, a fost faptul că, deși femeia avea extirpat un ovar de la vârsta de 18 ani, a reușit să obțină o sarcină multiplă, cu tripleți, iar concepția a fost spontană.

Cazurile de acest gen sunt extrem de rare. O sarcină cu tripleți are incidența la noi, la maternitate, de 3 la 10.000 de cazuri pentru femeile sănătoase, iar la cazurile asemănătoare cu al ei, incindența este și mai rară”, spune dr. Gabriela Simionescu.

„Bebelușii au așteptat ziua și ora programată pentru cezariană”
Despre momentul nașterii, dr. Simionescu afirmă că emoțiile au cuprins întreaga echipă care a asistat la cezariană.

„Am mai asistat la sarcini și nașteri cu gemeni, dar nu și cu tripleți. Pentru mine a fost o experiență extraordinară. Cezariana a fost programată, dar într-o astfel de sarcină pot apărea și complicații, iar mama poate naște mai devreme. Din fericire, bebelușii au așteptat exact ziua și ora programată.

Nașterea lor a fost o bucurie pentru întreg spitalul, întrucât astfel de sarcini sunt extrem de rare. După ce mama și-a văzut copiii și a făcut o poză cu ei, a izbucnit în plâns. Nașterea este un moment sublim, un moment la care ne emoționăm de fiecare dată”.