Caz șocant
Featured, Social

Caz șocant la o școală din Ilfov. Elevă de 15 ani, închisă în sala de sport după ce a băut până aproape de comă alcoolică. Poze indecente cu ea, distribuite de colegi

Caz șocant o elevă de 15 ani de la o şcoală din Ciolpani, care a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii ei, a fost găsită de un profesor aproape în comă alcoolică. În loc să anunţe părinţii şi să cheme ambulanţa, cadrul didactic a închis-o în sala de sport. Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după sesizare părinţilor. De asemenea, procurorii fac verificări după ce colegii au distribuit fotografii cu adolescenta în ipostaze indecente.

Caz șocant la o școală din Ciolpani, judeţul Ilfov. O elevă de 15 ani a fost închisă în sala de sport de către un profesor după ce a băut alcool la în clasă alături de colegi. La finalul programului, eleva a fost trimisă acasă. Un părinte a gasit-o aproape inconștientă, într-un parc din fața școlii.

„Se putea îneca cu vomă și muri. Nu poți să lasi un minor în stare de ebrietate nesupravegheat și fără să chemi ajutor medical. Am întrebat ce s-a întâmplat, ce măsuri s-au luat și ne-a spus că nu e treaba noastră”, a declarat părintele unui elev, citat de stirileprotv.ro

Mai mulţi părinţi au făcut plângeri către Inspectoratul Școlar Ilfov, Inspectoratul de Poliție și Ministerul Educaţiei. În urma sesizărilor, poliţiştii din Snagov au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. În achetă sunt vizaţi directoarea şcolii din Ciolpani și profesorul de sport care a închis-o pe elevă.

„În temeiul sesizării din data de 11 iunie a.c., formulată de membri ai Consiliului de Administraţie şi mai mulţi preşedinţi de clasă, din cadrul unei instituţii de învăţământ de pe raza judeţului Ilfov, poliţiştii Staţiunii Snagov au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate”, a anunţat Poliţia Judeţeană Ilfov.

Ulterior, poliţiştii din Snagov au extins cercetările cu privire la alte trei infracţiuni – pornografie infantilă, omisiunea sesizării şi act sexual cu un minor şi au decis să trimită dosarul Tribunalului, cu propunere de declinare a competenţei către DIICOT.

Potrivit Gândul, directoarea școlii ar fi aflat despre incident și le-ar fi luat elevilor telefoanele pentru a șterge imaginile cu eleva beată în ipostaze indecente.

Directia de Asistență Socială verifică acum situația din familia copilei. Aceasta le-ar fi recunoscut că a băut și că nu-și mai amintește nimic din ce s-a întâmplat după.