Selly
Showbiz

Câți bani câștigă Selly într-o singură lună, doar din Youtube. Cum s-a dat de gol tânărul de 22 de ani

Selly, pe numele lui real Andrei Șelaru, are doar 22 de ani, dar a reușit să-și construiască o carieră de succes ca influencer, fiind urmărit de peste trei milioane de persoane, fapt pentru care ajunge să câștige bani frumoși din Youtube.

Selly a preluat un show prezentat pe Youtube, în cadrul căruia mai mulți influenceri trec prin probe de foc pentru a câștiga un premiu în valoare de 5.000 de euro. La finalul competiției, acesta a discutat cu toți participanții despre experiență și, la un moment dat, acesta a făcut o gafă, dezvăluind banii pe care îi câștigă din Youtube.

Mai exact, într-un moment de neatenție, Selly a uitat să oprească scena în care le permitea urmăritorilor să vadă ce face el pe laptop. Astfel, cu toții au putut vedea suma pe care o câștigă.

Selly

Selly și-a cumpărat mașina visurilor sale/ Foto: Instagram

Având peste trei milioane de abonați pe Youtube, tânărul de 22 de ani câștigă lunar peste 35 de mii de euro doar din YouTube, mai exact 35.592,97 de euro, potrivit Avantaje.ro. Pe moment acesta nu a realizat ce s-a întâmplat, însă cineva din echipa de producție i-a atras atenția, dar reacția lui a fost neașteptată: „Top, lasă, cifre bune!”, a spus el.

50 de dolari, primii bani făcuți de Selly din vlogging

„Ideea e că am început să fac primii bani din Google AdSense, adică din platforma de monetizare a YouTube-ului de la vremea respectivă, primii bani însemnând 50 de dolari după primul an de vlogging. Aveam 12 ani și am scos pentru prima dată de la bancomat cei 50 de dolari, 200 de lei. Erau banii mei. A fost un sentiment wow”, a povestit Selly în vlog.

„Asta se întâmpla în 2013. În 2014 am început să cresc în cifre pe YouTube. Acei 200 de lei s-au făcut 400, 600, 1000 de lei. Nu bani pe lună, economiile strânse. În 2014 făceam cam 70 de dolari pe lună. Atunci am făcut și prima tâmpenie din viața mea. Se întâmpla când aveam 13 ani. Deci să nu faceți asta. Eu descoperisem alcoolul și aveam un anturaj mai mare cu un an decât mine, și eu am făcut tâmpeniile cu un an mai repede. Și am băut whiskey. Și am băut și am băut, la început nu se simte, dar apoi se prăbușește totul. M-au luat părinții mei și nu m-au mai lăsat două luni să ies din casă”, a mai spus Selly.

Când a început liceul a pornit și expansiunea lui. Încă din clasa a IX-a a fost cooptat de Global Records. „Era un contract foarte bun, dar pentru ei. Mi-am negociat singur contractul. Am citit singur pe net. Atunci am început să intru în lumea de business. Am negociat și l-am adus la o formă corectă. Primii mei bani serioși așa i-am făcut, câteva zeci de mii. Primele trei-patru luni nu s-a întâmplat nimic. În primăvara lui 2017 mi-a intrat un contract de 35.000 de euro. Pentru mine, la 16 ani, a fost wow. De atunci au început să vină banii serioși. Atunci am început să învăț business, am furat meserie. (…) Apoi am făcut 5GANG și am făcut bani mulți. În 2018 și 2019 m-am dus avion. Atunci, 90% din venituri erau din asocieri cu branduri, din reclame. Făceam bani cât nu puteam duce la vârsta aia și nici nu aveam costuri. Chiar dacă faci sute de mii, nu e bine să ai o singură sursă de venit. Dacă ești persoană publică, la un moment dat greșești și s-ar putea să te trezești că 4-5-6 luni nu mai ești monetizabil, ceea ce mi s-a și confirmat doi ani mai târziu, când am făcut petrecerea cu manele. Din contractele pe care le aveam, au picat vreo două-trei. Mi-am dat seama cât de vulnerabil ești dacă ai doar o sursă de venit. Am făcut concerte, filme, Academia de vlogging, curs de vlogging, am investit în acțiuni”, a mai „dat din casă” Andrei Șelaru, care nu s-a ferit să spună că a și cheltuit mulți bani pe mofturi. „Am cheltuit sute de mii de euro și nu știu pe ce: mâncare, vacanțe, haine, nici nu știu. Până anul trecut nu aveam evidența cheltuielilor”, a recunoscut vloggerul.

blank