Simona Halep
Sport

Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon. Lovitură financiară pentru româncă

Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon. Sportiva româncă a dat un adevărat „tun” financiar, după ce a „spulberat-o” pe Paula Badosa, cu scorul 6-1, 6-2. Simona Halep a câștigat primul set după numai 23 de minute, reușind 3 break-uri. Iată despre ce sumă este vorba!

Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon

Simona Halep a făcut spectacol la meciul cu Paula Badosa. Pentru această partidă a fost pus la bătaie un cec în valoare de 147.000 de dolari. Simona Halep n-a avut niciun fel de emoții cu sportiva iberică, reușind să se impună fără probleme și să se califice în sferturile din finală. Simona a câștigat până acum la turneul Wimbledon 2022 un cec în valoare de 380.000 de dolari.

Simona și Paula Badosa au mai fost adversare o dată, tot în acest an, la Madrid, în turul al doilea. La acea vreme, jucătoarea din România s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1. Amintim că Simona a câștigat turneul de la Wimbledon în 2019, când a învins-o în finală, în 55 de minute pe Serena Williams.

În sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva americancei Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), care a învins-o în optimi pe Harmony Tan, 6-2, 6-3.

Cele două sportive s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA. Ultima confruntare directă a avut loc în urmă cu doar două săptămâni, într-un meci în care Halep s-a impus cert, cedând doar 3 game-uri.

Amanda Anisimova are trei finale WTA jucate în carieră, dintre
care două câștigate și una pierdută, însă nici una jucată pe iarbă.

Halep a făcut dezvăluiri despre sacrificiile făcute în cariera sa. Ea a reușit să o depășească pe rusoaica Maria Sharapova în clasamentul all time al premiilor obţinute din tenis.

Halep are în prezent aproape 39 de milioane de dolari câştigaţi în carieră, fiind depăşită numai surorile Williams. Serena Williams (94.518.971 de dolari) şi Venus Williams (42.280.540 de dolari) sunt singurele care au câştigat mai mulţi bani din sportul alb.