Actualitate

Cătălin Voicu trăiește, în pușcărie, al patrulea Război Mondial

Cătălin Voicu i-a implorat pe judecători să-l lase în libertate. Fostul senator PSD a arătat că a muncit în penitenciar și a făcut chiar și lucruri considerate de unii înjositoare. Mai mult, fostul politician a scris cărţi şi a făcut tot ce depinde de el pentru a fi eliberat condiţionat. Voicu i-a surprins însă pe judecători atunci când a invocat drept argument că a început al Patrulea Război Mondial. Instanţa a rămas în pronunţare.

Prima metodă prin care Cătălin Voicu a încercat să-i convingă pe magistraţi că merită să fie eliberat a fost prezentarea unei caracterizări făcută chiar de preotul de la locul de detenţie. Conform acestuia, fostul senator PSD ar fi un exemplu pentru ceilalţi deţinuţi.

Voicu s-a referit în sală şi la cărţile scrise în penitenciar, subliniind că el este autorul şi că au un clar caracter ştiinţific. Mai mult decât atât, fostul politician invocă faptul că ar fi început al Patrulea Război Mondial, în opinia sa, odată cu recentul conflict turco-rus. Iar lista argumentelor a continuat. Voicu a invocat în faţa magistraţilor şi motive familiale pentru a fi eliberat condiţionat.

”Tatăl meu a murit din cauza acestui proces, mama mea este bolnavă. Trăiesc o adevărată dramă”, a mai spus acesta în fața instanței.

Cătălin Voicu a fost condamnat în 2013 la şapte ani de închisoare pentru corupţie. El este acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul unui fost judecător, la magistraţi şi poliţişti. Şi asta pentru a obţine decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicaţi.

blank