Cătălin Toma de la PNL l-a detronat pe Oprisan
Featured, Politic

Cătălin Toma de la PNL l-a detronat pe Oprisan de la șefia Consiliului Judetean Vrancea

Social-democratul Marian Oprişan a pierdut şefia Consiliului Judeţean Vrancea în favoarea liberalul Cătălin Toma,

În judeţul Vrancea a fost o prezenţă la vot de 50.13% (156.117 voturi). După centralizarea a 98% din voturi, Cătălin Toma Dumitru, sustinut de PNL si USR PLUS, a adunat 41.54% din voturi (63.209) iar Marian Oprişan de la PSD a obtinut 37.9% din voturi (57.648).

La Focşani, prezenţa la urne a fost 41.27%, adică 31.606 votanti. Dupăp centralizarea a 27.862 voturi (88.15% din total) pe primul loc se află Cristi-Valentin Misaila (PSD) cu 45.72% (12.739 voturi), urmat de ministrul Dezvoltarii Ion Ştefan de la PNL, care a obţinut 39% din voturi (10.890)


ŞTIREA INIŢIALĂ – Senatorul PNL de Vrancea Cătălin Toma a anunţat luni dimineaţă că în urma centralizării a 95 la sută din voturile exprimate poate declara că a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean, deţinută în ultimii zeci de ani de social democratul Marian Oprişan.
După ce duminică seară, la închiderea urnelor, senatorul liberal Cătălin Toma a fost extrem de rezervat în declaraţii, refuzând să facă pronosticuri, luni dimineaţă, el a anunţat că a reuşit să câştige şefia Consiliului Judeţean Vrancea.

”În urma centralizării a 95% din voturile exprimate, pot afirma că am reuşit cu ajutorul dumneavoastră să câştig preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea. Majoritatea secţiilor rămase de numărat sunt din municipiu, acolo unde focşănenii şi echipa PNL condusă de Ion Ştefan au fost fantastici, oferindu-mi încrederea lor şi un scor confortabil. Mulţumesc celor care au crezut în acest lucru şi care au participat la vot. Astăzi, la ora 14, voi reveni cu o conferinţă de presă în care voi prezenta rezultatele finale” a transmis senatorul PNL de Vrancea.

Cătălin Toma are 42 de ani, a fost primar al comunei Jariştea din 2008, timp de două mandate, iar din 2016 este senator. El a absolvit Universitatea Bucureşti-Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie şi este şi licenţiat în filologie al Facultăţii de Limbă şi Literatură Română -specializare limba franceză-Universitatea “Spiru Haret”-Bucureşti. A fost profesor la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu”, Odobeşti, Vrancea şi director adjunct al Liceului Teoretic Odobeşti, Vrancea. În Senat, este secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene şi membru în Comisia pentru administraţie publică.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, după ce PNL şi USR PLUS au obţinut victorii în mai multe municipii la alegerile locale că sunt semnale că reuşesc ”eliberarea Vrancei de sub Oprişan”, sugerând că Marian Oprişan ar fi pierdut deja preşedinţia Consiliului Judeţean.