Cătălin Drulă
Politic

Cătălin Drulă: Au isterizat România în cazul Roşia Montană. Oare a fost o campanie pentru ca grangurii pesediști să facă bani pe bursă? DNA ar trebui să se autosesizeze

Liderul USR Cătălin Drulă a reacționat vineri seară, după decizia în cazul Roşia Montană, criticând faptul că înaintea deciziei au fost vehiculate informaţii potrivit cărora urma ca România să plătească despăgubiri de miliarde: „Oare a fost o campanie pentru ca grangurii pesedişti să facă bani pe bursă?”, se întreabă Drulă, el considerând că DNA ar trebui să se autosesizeze.

„România câștigă procesul Roșia Montană. Nu există despăgubiri de plătit. Ciolacu, Boloș, PSD/PNL împreună cu posturile TV în care pompează sute de milioane au isterizat România săptămâni de-a rândul cu o campanie toxică împotriva USR. Oare a fost o campanie pentru ca grangurii pesediști să facă bani pe bursă? Oare au făcut rău României vorbind despre miliarde în despăgubiri ca și cum am fi pierdut deja?”, a comentat Cătălin Drulă pe Facebook.

În opinia lui Cătălin Drulă „DNA, dacă n-ar fi condus de un servitor al actualului guvern, ar trebui să se autosesizeze în această noapte”.

„Este incredibilă hoţia şi minciună acestei guvernări. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PCR, Partidul Comasat Român PSD-PNL. Se strânge laţul, Marcele. O să vină momentul când vei plăti pentru toate astea”, conchide liderul USR.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seară că România a câștigat procesul în dosarul Roșia Montană, în care Gabriel Resources cerea despăgubiri de aproximativ 6,7 miliarde de dolari.

Decizia a fost dată în procedura de arbitraj cu Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat din Munţii Apuseni. Procedura de arbitraj s-a desfăşurat la Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington.

blank