Cătălin Drulă anunţă că Forţa Dreptei va contesta comasarea
Politic

Cătălin Drulă anunţă că Forţa Dreptei va contesta comasarea alegerilor. Reper cheamă liberalii în partidul lui Cioloş: „Dreapta Unită este pregătită să câştige alegerile, oricâte comasări ar face ei”

Alianţa Dreapta Unită va contesta orice comasare a alegerilor, pe toate căile legale, a anunţat preşedintele USR, Cătălin Drulă, iar preşedintele REPER îi compătimeşte pe liberali şi îi îndeamnă să se alăture partidului lui Cioloş

„Ce vedem astăzi este unirea PSD şi PNL. Aceasta e adevărata comasare: a PSD cu PNL. Vorbim de un partid unic care luptă împotriva românilor. Alianţa Dreapta Unită a decis să aibă candidaţi comuni la toate rândurile de alegeri din 2024. Nu îi vom lăsa să fure votul românilor. Nu îi vom lăsa ca înţelegerile lor obscure să conteze mai mult decât votul fiecărui român. Vom contesta orice comasare pe toate căile legale”, a scris Cătălin Drulă, miercuri, pe Facebook.

Cătălin Drulă a amintit că Dreapta Unită cere declanşarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptarea de urgenţă a legii de alegere a primarilor în două tururi şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Ne-au arătat ce pot face în ultimii doi ani: taxe mărite şi scumpiri care au ajuns să sufoce milioane de familii. În tot acest timp, ei s-au preocupat de privilegiile lor, de baroni şi pensii speciale. Românii strângeau cureaua, ei jefuiau bugetul ţării. Românii îndurau, ei îşi dădeau pensii speciale. Alianţa Dreapta Unită este pregătită să câştige alegerile, oricâte comasări ar face ei şi oricâte piedici ne-ar pune. Suntem aici să luptăm pentru o Românie modernă, în care banii publici merg către spitale, şcoli şi autostrăzi, nu în conturile lor”, a adăugat Cătălin Drulă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă comună că alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc în iunie, iar PSD şi PNL vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare şi separat la alegerile locale.

Partidul REPER a criticat, la rândul său, miercuri, decizia PSD şi PNL de a comasa alegerile locale şi europarlamentare, susţinând că acest demers ar arăta „frica” liderilor celor două partide de votul „liber” şi „informat”, dar şi încercarea „cu orice preţ” a acestora de a-şi păstra puterea.

„Deriva autoritaristă a lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă poate fi sancţionată la vot, indiferent de jongleriile neconstituţionale pe care aceştia le vor propune în perioada imediat următoare. Fără soluţii la problemele economice, confruntaţi cu scăderea puterii de cumpărare a cetăţenilor şi lipsiţi de competenţă în administraţie, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă – cu girul preşedintelui Klaus Iohannis – încearcă să îngroape democraţia în România, dar, de fapt, îşi sapă propria groapă”, au transmis reprezentanţii REPER, printr-un comunicat de presă.

Potrivit copreşedintelui REPER Dragoş Pîslaru, „Ciucă şi Ciolacu nu fac altceva decât să îşi sporească avantajele electorale”. „Comasarea alegerilor e doar un alt pas prin care PNL şi PSD vor să controleze totul şi să captureze statul. Nu e vorba de vreo economie la buget, ci de cum să-şi salveze pielea cele două partide care guvernează împreună doar pentru ele, nu pentru români. Cearta pe ciolan şi marea împărţeală au în spate salvarea cuplului Ciolacu – Ciucă, care a destabilizat ţara în ultimii doi ani. Comportamentul antidemocratic al acestor două partide arată cât de disperate sunt ca să rămână conectate la banii publici”, a afirmat Pîslaru.

„Echipa care a primit cartonaş roşu pentru absorbţia banilor din PNRR, echipa care a rămas în offside cu România educată, echipa care a tras pe lângă poartă la fiecare ocazie de a construi drumuri, spitale, infrastructură de gaz şi de apă potabilă, adică minimul unei vieţi decente, echipa care e înfrântă la 11 metri de sărăcia propriilor cetăţeni şi de hoţia propriilor coechipieri, echipa care va pierde meciul cu Europa şi cu democraţia, acţionând în numele unor milioane de oameni pe care nu îi mai reprezintă. La peluză, Simion şi Şoşoacă se pregătesc pentru Balonul de aur. Asta au românii ca ofertă electorală pentru 2024, ca să îi apere de război, crize economice şi sociale, extremism şi neprevăzut. Sau pot alege oameni cu antrenament european, viziune, răbdare, simţul răspunderii, integritate, curaj, dacă ne dorim o echipă naţională campioană europeană, într-o bună i. Îmi pare rau că nişte oameni valoroşi ai dreptei liberale sunt târâţi înapoi în timp, în Evul Mediu al politicii, dar nu trebuie să accepte umilinţa până la capăt. Îi aşteptăm la REPER, să construim o Românie care câştigă campionate, pentru că asta merită oamenii ei”, a transmis, la rândul său, copreşedinta REPER Ramona Strugariu.

blank