război
International

Cât plătește Ucraina pentru o zi de război. Suma este colosală și pentru cele mai bogate țări

Ministrul demisionar al apărării de la Kiev, Oleksi Reznikov, a declarat că o zi de război costă Ucraina 100 de milioane de dolari.

O zi de război costă Ucraina 100 milioane de dolari. Declaraţia a dost făcută de Oleksi Reznikov, care a depus luni cererea de demisie din funcţia de ministru al Apărării.

O zi de război ne costă 100 de milioane de dolari. Acum, luați bugetele tuturor marilor fundații respectabile de voluntariat. Şi și vedeți cât strâng şi statul, care cheltuiește 100 de milioane de dolari pe zi… Doar să vă gândiţi puţin la asta… Prin urmare, este nedrept să reclamăm statului – conducerii militare și politice, tuturor, de la liderii locali până la parlament, guvern, președinte – că totul este făcut de voluntari. Nu este așa”, a remarcat Reznikov.

Totodată, ministrul a precizat că proviziile de la voluntari din 24 februarie 2022 până în prezent reprezintă 3% din tot ceea ce „a ajuns în război”. Oficialul a subliniat că, de fapt, armata este asigurată de cetățenii Ucrainei. Aceștia lucrează și plătesc taxe, care sunt trimise la bugetul de stat. De acolo banii ajung inclusiv la armată.

război

Cum sunt consumate fondurile într-o zi de război

„Armata este astăzi cel mai mare consumator de fonduri. Dar sunt necesare fonduri și pentru întreținerea țării în ansamblu. Pentru infrastructură, pentru reconstrucție, pentru sprijinirea celor social vulnerabili. Prin urmare, trebuie să lucrezi și să plătești impozite. Afacerile trebuie să fie active și să sprijine antreprenorii”, a adăugat ministrul apărării.

Agenţia Ukrinform notează că, de la începutul invaziei ruse la scară largă, Ucraina a primit ajutor de 100 de miliarde de dolari de la partenerii săi. Ajutorul constă din arme și echipamente militare.

„Luați bugetele tuturor fondurilor mari de voluntari respectate, uitați-vă la cât de mult colectează, și statul, care cheltuiește 100 de milioane de dolari pe zi în general. Prin urmare, este nedrept să faceți pretenții conducerii militar-politice, tuturor, de la liderii localil la parlament, guvern, președinte”, a spus ministrul.

Ucraina şi-a stabilit propria industrie de război

Reznikov a mai remarcat că antreprenorii se plâng de inconvenientul încheierii de contracte cu armata sau cu alte instituții ale statului, deoarece „încep imediat să fie deranjați de organele de drept și conturile le sunt arestate”.

După cum a remarcat ministrul demisionar, în timpul războiului, Ucraina a putut să-și stabilească propria producție a ceea ce este necesar pentru armată. În timp, țara va atinge indicatori decenți pentru producția de drone. În paralel, realizând importanța de a avea piloți calificați, a fost lansată o școală militară pentru operatorii de drone.

blank