Life, Stiri

Cât de lovite sunt cuplurile de infidelitatea afectivă

Ce este mai grav: înșelatul emoțional sau aventurile sexuale?

 inselatulemot_62799500

 Înșelatul nu presupune întotdeauna camere de hotel și telefoane date pe furiș. Uneori, infidelitatea emoțională este mai gravă pentru un cuplu decât aventurile sexuale, avertizează expertele în relații Lisa Shield și Gina Binder.

“Există în viața ta o persoană pe care mie îmi place s-o numesc «soțul de la slujbă?» Îți petreci timp în plus pentru a te pregăti să impresionezi un coleg de muncă? Discuți excesiv pe internet sau SMS cu alt bărbat? Dacă ai răspuns «Da» la oricare dintre întrebările de mai sus, s-ar putea să ai deja o aventură emoțională”, atrage atenția Lisa Shield.

Într-adevăr, cuplurile pun mare preț pe latura sexuală într-o relație, însă legăturile emoționale sunt de fapt mult mai greu de construit decât cele fizice. Sexul este sex, nu creează conexiuni afective. Ceea ce contează cu adevărat este crearea unei legături emoționale puternice și păstrarea ei pe termen îndelungat.

Firește că aventurile sexuale sunt foarte dăunătoare pentru un cuplu. De fiecare dată când încalci un angajament pe care ți l-ai luat față de partenerul tău, subminezi și pui în pericol relația pe care o ai cu el.

Nu uita însă că fidelitatea emoțională este la fel de importantă ca cea sexuală și că are cele mai devastatoare efecte atunci când este încălcată. Dacă ești implicată într-o relație, datoria ta este să păstrezi intactă nu doar latura ei fizică, ci și cea afectivă.

Suntem cu toții creaturi sexuale și putem cădea foarte ușor pradă impulsurilor carnale. Oricare două persoane pot întreține relații sexuale atunci când atmosfera este încinsă. Țelul suprem pe care îl urmărește toată lumea este însă o legătură emoțională profundă care poate dăinui o viață întreagă.

“Infidelitatea emoțională este ca un lup în haine de oaie: nevinovată, sigură și agreabilă la exterior, însă foarte periculoasă și gravă în interior”, conchide Gina Binder.