Implanturile dentare se numără printre cele mai costisitoare tratamente stomatologice, din acest motiv decizia de a opta sau nu pentru această procedură poate fi cântărită o bună perioadă de timp de către pacienți.

Din fericire, în cazul implanturile dentare rapide Fast and Fixed costurile sunt fixe, de cele mai multe ori, așa că pot fi comunicate clar încă de la început. Află cât costă un implant dentar pentru toată gura din articolul de astăzi.

 

Factori care influențează costul implanturilor dentare

 

Pentru a stabili cât mai precis cât costă o dantură completă obținută prin implanturi dentare este foarte important ca fiecare caz medical să fie tratat individual. De multe ori, particularitățile care țin de probleme de ordin stomatologic ale pacientului pot crește costurile manoperei, cum se întâmplă adesea în cazul în care există și alte afecțiuni care fac ca procedura să fie mai dificilă.

 

Din acest motiv, medicii profesioniști vor recomanda inițial un set de investigații, precum radiografiile panoramice sau CT-urile dentare. Ideal este ca, pentru un tratament corect, aceste investigații să fie efectuate cât mai recent, înainte de începerea intervenției propriu-zise. Cu alte cuvinte, este recomandat ca pacienții să nu prezinte medicului radiografii dentare mai vechi de trei luni.

 

De asemenea, pentru a stabili costurile implanturilor pentru refacerea danturii în toată gura există situații în care sunt necesare adiții osoase, sinus lifting sau alte manopere chirurgicale care, în mod evident, vor crește suma totală de plată.

 

Cum se calculează corect numărul implanturilor necesare pentru toată gura?

 

O greșeală pe care mulți pacienți o fac înainte de a discuta cu medicul stomatolog este să încerce să determine costul implantului dentar prin calcule eronate, precum cele care care pornesc de la numărul de dinți lipsă. Ei bine, planul de tratament diferă de la pacient la pacient, de aceea vor fi situații în care se pot folosi sisteme de implanturi rapide All-on-4 și All-on-6 care presupun utilizarea unor lucrări fixe pe 4 implanturi la arcada de jos și de 6 implanturi pe maxilar.

 

Pe de altă parte, în cazul pacienților care mai au dinți sănătoși ce pot fi salvați, discuția despre costurile finale este mai amplă. În acest caz (dar nu numai), se vor lua în calcul și onorariile pentru manopere de extracții, obturații dentare, tratamente endodontice, coroane și altele.

 

Deși nu putem spune cu exactitate cât costă o dantură completă obținută prin implanturi dentare, ceea ce putem afirma cu siguranță este că prețul final al lucrării poate fi aproximat cât mai aproape de realitate în urma unor investigații amănunțite în cabinetul medicului.