Cât ar putea plăti românii pentru vaccinul anti-covid. Potrivit unui contract semnat în urmă cu o săptămână între Comisia Europeană şi Pfizer-BioNTech, noul preţ pe care îl plăteşte UE pentru o doză de vaccin este de 19.5 euro. Cel mai ieftin vaccin anti-covid ar fi cel de la AstraZeneca, preţul acestuia fiind sub doi euro.

Cât ar putea plăti românii pentru serul anti-covid. Vaccinarea împotriva coronavirusului s-ar putea face contracost, potrivit ultimelor declaraţii făcute de Ludovic Orban. Acesta a anunţat, luni, că persoanele care nu fac parte din categoriile vulnerabile ar putea plăti serul anti-covid în viitoar, deoarece „statul român suportă toate costurile de vaccinare pe durata acestei situații excepționale”.

„Şi aşa organizăm vaccinarea gratuită, practic, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională, dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, până la urmă se va merge pe mecanisme de exemplu de la vaccinare pe gripă unde numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor, aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a afirmat luni preşedintele PNL.

Cât ar putea plăti românii pentru vaccinul anti-covid. Cu cât cumpără UE serul de la Pfizer

Conform contractului dintre Comisia Europeană şi Pfizer/BioNTech, UE a plătit în medie 15,5 euro pentru primele 200 de milioane de doze. De asemenea, a fost de acord să plătească același preț pentru alte 100 de milioane de doze.

Un al doilea contract prevede acelaşi preţ pentru alte 300 de milioane de doze. În urmă cu o săptămână Comisia Europeană a semnat un al treilea contract cu BioNTech şi Pfizer pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin. Acest contract ar fi fost negociat cu prețul de 19,5 euro pe doză, potrivit AlephNews.

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, secretarul belgian de stat pentru Buget și Protecția Consumatorilor, Eva De Bleeker, a publicat din greșeală pe Twitter un tabel cu prețul fiecărui vaccin contractat de UE.

Iată lista cu prețurile vaccinurilor publicată de Eva De Bleeker:

Oxford – AstraZeneca: 1,78 Euro
Johnson & Johnson: 8,50 Dolari
Sanofi-GSK: 7,56 Euro
CureVac: 10 Euro
Pfizer – BioNTech: 12 Euro
Moderna: 18 Dolari

Prima reacţie a lui Florin Cîțu, după ce Orban a zis că românii ar putea plăti pentru vaccin: În România E GRATUIT și așa va rămâne!

Florin Cîțu a venit cu o primă reacţie după ce Ludovic Orban a spus că românii ar putea plăti pentru vaccinul antiCOVID. Acesta spune că serul va rămâne gratuit, la fel ca și până acum.

„Trebuie să aduem vacicnul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, dar dacă ne uităm la zonele rurale, aici rezultatele nu sunt bune. Aici trebuie să venim cu soluții să aducem vaccinul mai aproape de oameni. Trebuie să veniți cu soluții. În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție pe această temă. Avem deja comenzi pentru că nu știm cum va evolua pandemia”, a declarat Cîțu.

Premierul a menţionat că există o scădere a ratei de pozitivare, dar trebuie să continue campanie de vaccinare.