Actualitate, Stiri

Castrare gratuită a animalelor de companie şi a celor fără stăpân, în sectorul 2

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Castrare gratuită a animalelor de companie şi a celor fără stăpân, în sectorul 2

Castrare gratuită a animalelor de companie şi a celor fără stăpân în sectorul 2Primăria Sectorului 2 pune în continuare la dispoziţia cetăţenilor posibilitatea de a castra gratuit animalele de companie şi a celor fără stăpân din cartierele sectorului. Concomitent, se va derula şi un alt proiect adminstrativ, respectiv cel de reabilitare şi reparare a străzilor secundare din Sectorul 2.

Echipele de medici veterinari din cadrul Primăriei Sectorului 2 continuă să sterilizeze gratuit câinii comunitari, efectuând operaţiile chirurgicale de castrare a animalelor fără stăpân, precum şi a celor care au deţinători, la cererea acestora.

În cursul acestei săptămâni, Primăria Sectorului 2 va castra gratuit câinii de pe următoarele artere de circulaţie importante: Strada Dragoş Vodă, Strada Episcopul Radu, Strada Rovine, Strada Luncşoara, Strada General Alexandru Şt. Radovici, Aleea Deda, Aleea Luncşoara, Intrarea Precupeţii Vechi.

Săptămâna trecută, echipajele de medici veterinari ai Primăriei Sectoruloui 2 au realizat castrări gratuit ale animalelor de pe următoarele străzi: Strada Gheorghe Palade, Strada Viitorului, Strada Ocolului, Strada Făinari, Strada Precupeţii Vechi, Strada Mihai Eminescu, Strada Toamnei, Strada Ardeleni.

Cei interesaţi să sprijine acţiunea organizată de primarul Neculai Onţanu pentru scăderea numărului câinilor comunitari din Capitală sunt rugaţi să semnaleze zonele unde se găsesc asemenea exemplare la telefonul Centrului Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2, respectiv: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, iar echipele mobile de medici veterinari vor realiza operaţiile de sterilizare şi vaccinare în mod gratuit.

De la începutul acestui an şi până în prezent, Primăria Sectorului 2 a castrat circa 1.054 de câini, ştiut fiind faptul că prin aceste operaţii chirurgicale se stopează înmulţirea necontrolată a exemplarelor canine de pe străzile din Bucureşti, având în vedere că o femelă naşte, în medie, de două ori pe an, în jur de patru pui.

Concomitent cu stoparea înmulţirii câinilor fără stăpân în cartiere, Primăria Sectorului 2 continuă şi lucrările de reparaţii capitale a 6 străzi, precum şi reabilitarea a 4 alei aferente marilor ansambluri de locuinţe, pentru asigurarea unor condiţii optime de trafic.

Astfel angajaţii administraţiei publice locale vor executa reparaţii capitale ale covorului asfaltic de pe străzile şi aleile: Ion Călin, Cristea Mateescu, Pescăruşului, aleile dintre blocurile situate în zona străzii Pescăruşului, Căminului şi Silvestru.

Lucrările de reparaţii a străzilor fac parte din programul pe anul în curs elaborat de primarul Neculai Onţanu care prevede reabilitarea în totalitate a 122 de artere de circulaţie, reparaţii locale a 50 de străzi şi reabilitarea a 30.000 mp. de alei din marile ansambluri de blocuri.

 

 

blank