Actualitate, Stiri

Casa lui Dorin Cioabă va rămâne exact cum a lăsat-o

Mobilierul aurit rămâne nemişcat

casa Cioaba 1Obiectele de valoare şi mobilierul de fiţe vor fi păstrate exact cum le-a aranjat „regele”.

Regele romilor, Florin Cioaba, a decedat săptămâna trecută, lăsând o etnie dezbinată şi certată pe urmaşii lui, cei doi fii care şi-a disputat coroana.

Casa Cioaba 2În timpul priveghiului din locuinţa din Sibiu, sicriul cu trupul regelui Florin Cioaba a fost înconjurat de lucrurile atât de dragi lui.

Ca sa aducă pace în comunitate, consiliul coroanei a hotărât ca fiul cel mic al regretatului lider să poarte titulatura de rege al romilor din România iar, Dorin Cioabă, primul băiat al defunctului, să fie regele internaţional al etniei rome. S-a decis de asemenea ca averea de aproximativ două milioane de euro a lui Cioabă să se împartă între copiii lui, iar obiectele decorative pe care le preţuia să rămână în vila acestuia.

Printre „comori” se numără câteva statuete în stil african, placate cu aur, primite în dar de la un ofiţer, un ceas aurit, cadou din partea familiei, şi un set de pahare din alamă. Mai multe vase din cupru, care amintesc de vechea tradiţie a etniei regelui Cioaba, sunt puse la loc de cinste în casă.

Mobilierul aurit, în stilul secolelor trecute, va fi păstrat de rude exact cum a fost aranjat de răposatul cap încoronat, iar fotografia care îi înfăţişează pe Cioabă şi soţia lui, regina, în chip de Napoleon şi Josephine va deveni un soi de altar al proprietăţii. Văduva a plâns zeci de minute în faţa pozei, amintindu-şi cât de fericită era alături de partenerul ei de viaţă.

blank