Casa de Pensii
Social

Casa de Pensii a făcut anunțul! Se întâmplă chiar de astăzi, 2 octombrie

Președintele de la Casa de Pensii a venit cu ultimele detalii despre pensiile românilor pe luna octombrie. De asemenea, Daniel Baciu, a precizat și care este noutatea luna aceasta, care-i vizează pe aproximativ 4 milioane de pensionari.

Casa de Pensii (CNPP), Daniel Baciu, a dezvăluit că pensiile pentru luna octombrie vor fi achitate începând de luni. Cu toate acestea, există o noutate importantă pentru milioanele de pensionari din România în această lună: se va acorda și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022.

Șeful Casei de Pensii a anunțat când se livrează pensiile pe octombrie

Sunt vizați pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, care au venituri mai mici sau egale cu 3.000 de lei.

„Chiar de luni normal începem să achităm pensiile aferente lunii octombrie, numai că noutatea este că, pe lângă pensia aferentă acestei luni, se va acorda și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022 și vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar.

Este vorba despre pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, ale căror venituri sunt mai mici sau egal cu 3.000 de lei Acest ajutor este dat pe tranșe de venituri”, a explicat președintele CNPP, Daniel Baciu, la Antena 3.

Peste 4 milioane de pensionari vor beneficia de acest ajutor financiar

Acest ajutorul financiar acordat pensionarilor se acordă în două tranșe egale. Prima tranșă a fost acordată deja în luna ianuarie, iar a doua tranșă va fi acordată începând de luni, când începe achitarea pensiilor pentru luna octombrie.

Astfel, cei cu pensii de până în 1.500 lei, primesc un ajutor financiar de 500 de lei (1.000 de lei în total). Cei care au venituri între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 400 de lei (800 de lei în total). De asemenea, vor primi un ajutor de 300 de lei (600 de lei în total) pensionarii care au venituri cuprinse între 2.001 – 3.000 lei.

„Pensionarii cu venituri până în 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei, iar între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei. Aceste sume sunt prevăzute a se da în două tranșe egale.

Prima tranșă, amintesc, a fost dată în luna ianuarie, urmând ca a doua transă să fie acordată începând chiar de luni, când începe achitarea pensiilor.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari. Pe talonul de pensie sunt evidențiate distinct aceste ajutoare financiare, separat, față de pensie”, a mai spus Daniel Baciu.

blank