Actualitate, Social, Stiri

Cartierul Creangă s-a îmbogăţit cu… camere de supraveghere

Camerele video au fost montate cu fonduri europene

camera_video_strada_43e55e64af

Peste 40 la sută este procentul cu care a scăzut rata infracţionalităţii în cartierul Creangă, după ce Primăria Sectorului 2 a montat un sistem de supraveghere video şi management informaţional pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii.

Sistemul, realizat prin accesarea fondurilor europene, în valoare, de 807.521 euro, funcţionează cu 48 de camere video de supraveghere şi un dispecerat dotat cu echipamente şi softuri specifice.

Sistemul modern de camere video asigură supravegherea 24 de ore din 24 a mai multor obiective importante de interes public, respectiv trei unităţi de învăţământ, Parcul Motodrom, Complexul comercial “Europa”, Complexul comercial „Carrefour”, Spitalul “Fundeni” şi reţeaua stradală din cartier.

Prin realizarea acestui proiect se asigură o intervenţie rapidă de cel mult 10 minute a cadrelor Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 în cazul producerii unor acte infracţionale în cartierul Creangă.

De curând, edilul Neculai Onţanu a prezentat la Bruxelles zece proiecte de succes ale Primăriei Sectorului 2 din București, care au fost finanțate din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene.

Cu această ocazie, reprezentanții instituțiilor responsabile pentru alocarea acestor fonduri au remarcat profesionalismul demonstrat de administraţia publică locală a sectorului 2 care a reușit să fie printre cele mai performante instituţii în accesarea şi obținerea de fonduri de la Uniunea Europeană, având selecționate cele mai multe proiecte structurale.

blank